ΕΛΛΑΔΑ

Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος, γνώριζε πολύ καλά τι έκανε

Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος, γνώριζε πολύ καλά τι έκανε
Advertisement

Ο Λαγός έδωσε το «οκ» για την επίθεση, δηλώνει η μάνα του Παύλου Φύσσα – Οι γιατροί είπαν πως τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά – «Τον χτυπούσαν ανά ομάδες για να έρθει ο δολοφόνος» – «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα», λέει και υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί εκείνο το βράδυ αδιαφόρησαν – Η δίκη διεκόπη για την ΤρίτηΜε δάκρυα στα μάτια ξεκίνησε σήμερα να καταθέτει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η μητέρα του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.


Η μαυροφορεμένη μητέρα  συγκλονίζει με την κατάθεσή της: «Σε όσους νομίζουν ότι τρόμαξαν το παιδί μου, θέλω να τους πω ότι οι Παύλος ήταν ένας άγγελος», είπε στην κατάθεσή της η κ. Φύσσα, περιγράφοντας καρέ – καρέ όλα όσα έγιναν λίγο πριν αλλά και μετά τη στυγερή δολοφονία του γιου της από τον Γιώργο Ρουπακιά. Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού- όπως άλλωστε είχε κάνει και ο πατέρας του Παναγιώτης Φύσσας – τόνισε στο δικαστήριο πως τα χτυπήματα στο γιο της ήταν επαγγελματικά. «Μου το είπε ο γιατρός στο Νοσοκομείο, μου ανέφερε πως ακόμη και έξω από το Γενικό Κρατικό να χτυπάγανε τον Παύλο, πάλι δεν θα τον προλάβαιναν».

Άλλοτε ψύχραιμη και άλλοτε ξεσπώντας σε λυγμούς, η Μάγδα Φύσσα απέφευγε να πει το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. «Δεν θέλω να λέω το  όνομά του είναι δολοφόνος» είπε η μητέρα του 34χρονου μουσικού, αναφέροντας πως περίπου 50 άτομα είχαν εγκλωβίσει τον γιο της έξω από την καφετέρια το «Κοράλι», όπου είχε πάει με την παρέα του και τη σύντροφό του να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα. «Είχαν εγκλωβίσει τον Παύλο, μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει. Τον ενθάρρυναν κιόλας» είπε η κυρία Φύσσα, τονίζοντας πως η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τη φίλη του γιου της για το περιστατικό αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Η Χρύσα (σ.σ. σύντροφος του Παύλου) πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να επισημάνει λίγο αργότερα στην κατάθεσή της πως με αφορμή τα όσα έγιναν στην περίπτωση του γιου της, για εκείνη «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

Ο Λαγός έδωσε το «οκ» για την επίθεση Η κυρία Φύσσα, επικαλούμενη τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες των δικαστικών, ανέφερε στο δικαστήριο πώς ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να φτάσουν έξω από την καφετέρια το «Κοράλι». Όπως ανέφερε το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από τον κατηγορούμενο Γ. Άγγο, ο οποίος ενημέρωσε τον Καζαντζόγλου και εκείνος με την σειρά του τον Πατέλη, πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαια. Ο Πατέλης ενημέρωσε τον Λαγό και από εκεί ειδοποιήθηκαν με sms τα μέλη της Χ.Α να μαζευτούν στο σημείο. «Αν δεν δινόταν το «οκ» από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα», δήλωσε.

Εκπαιδεύουν δολοφόνους, είναι εγκληματική οργάνωση «Με τον ίδιο τρόπο δε  δολοφόνησαν και τον Λουκμάν; Με μαχαίρι. Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύουν δολοφόνους», είπε στην κατάθεσής της η κ. Φύσσα, απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητο της δολοφονίας του γιου της. «Το κίνητρό τους ήταν η ισχύς που θέλου να έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο για αυτούς πρέπει να τελειώνει, ότι κινείται σφάζεται…»

Η κυρία Φύσσα αναφέρθηκε στην τελευταία φορά που είδε ζωντανό το γιο της, μια ημέρα πριν τη δολοφονία του. «Θα ξεκινήσω από τις 17 του μήνα Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου, χαιρετηθήκαμε και μου είπε ότι θα πήγαινε να δει το ποδόσφαιρο. Ήταν από τις ελάχιστες φορέςε που θα έβλεπε ποδόσφαιρο χωρίς τον πατέρα του. Χαιρετηθήκαμε, εγώ χρειάστηκε να πάω στην κόρη μου. Στις 2 τα ξημερώματα χτύπησε το κινητό της κόρης μου, ήταν ο πατέρας της, της λέει «άνοιξέ μου». Ανοίγει η πόρτα και βλέπω τον άνδρα μου ωχρό που με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει προσπαθούσε κάτι να μας πει. Κατάφερε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι πολύ σοβαρό, ότι ο Παύλος χτύπησε και είναι στο Κρατικό και ότι θέλει να με δει. Σε καμία περίπτωση δεν πίστεψα ότι ο Παύλος χτύπησε απλά, πίστεψα ότι έχει γίνει κάτι κακό».

«Δεν τρόμαξαν τον Παύλο» Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η κυρία Φύσσα ανέφερε πως κάποια στιγμή δεν άντεξε και ρώτησε τον άνδρα της: «Του λέω, πες μου τι συνέβη με το παιδί; Πες μου, μέχρι εδώ ήταν; Αυτή ήταν η ζωή μας»; Ο σύζυγός της όπως λέει, προσπαθούσε να μη της δώσει να καταλάβει τι πραγματικά είχε συμβεί, αν και η ίδια είχε καταλάβει πως κάτι κακό είχε γίνει, χωρίς όμως να πάψει να ελπίζει. «Φτάνω στο Κρατικό, βλέπω πολύ κόσμο έξω. Συγγενείς μας και φίλους. Δεν περίμενα να μου πει κανείς τίποτα. Μπαίνω τρέχοντας μέσα. Βλέπω μπροστά μου δυο γιατρούς, η μια ήταν γυναίκα με κοίταγε στα μάτια και δεν μου έλεγε. Ρωτάω πού είναι το παιδί μου. Αρχίζω να τραβάω τα παραβάν και να τον ψάχνω. Κάποια στιγμή τους είπα πείτε μου τώρα τι έγινε. Τότε ο γιατρός μου είπε ότι ο Παύλος έφυγε» κατέθεσε η κυρία Φύσσα.

Και ξεσπώντας σε λυγμούς, η τραγική μητέρα συνέχισε: «Ρώτησα πώς είναι δυνατόν; Μου είπε ότι τον μαχαίρωσε στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Μου λέει, σας παρακαλώ τον έχουν πιάσει. Μου είπε ότι οι μαχαιριές στο παιδί μου ήταν επαγγελματικές. Μου είπε πως εδώ απέξω να γίνονταν και πάλι δεν θα προλάβαιναν να σώσουν το παιδί μου. Πήγα να δω τον Παύλο. Γι’ αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν, θέλω να τους πως το παιδί μου δεν τρόμαξε, κοιμόταν, ήταν ένας  ένας άγγελος. προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί να φύγουμε»…

«Τον εγκλώβισαν» Η μητέρα του 34χρονου μουσικού αναφέρει πως μετά το χαμό του γιου της έμαθε από τη σύντροφό του τι ακριβώς συνέβη. Επικαλούμενη τα όσα έμαθε από νεαρή κοπέλα που ήταν παρούσα στο περιστατικό, η κυρία Φύσσα επισήμανε καταρχάς στο δικαστήριο πως ο γιος της και η παρέα του, πρώτη φορά θα πήγαιναν στο «Κοράλι», όπου «έκλεισαν» μάλιστα τραπέζι για να δουν τον αγώνα.

Κατέθεσε χαρακτηριστικά η κυρία Φύσσα: «Είδαν το ποδόσφαιρο, ο Παύλος και η παρέα του περίπου εννέα άτομα, βγήκαν από την καφετέρια. Στην απέναντι γωνία είδαν περίπου 20 άτομα, με μαύρα ρούχα, να κρατάνε λοστούς. Στη γωνία Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη υπάρχουν δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Μάλιστα, ένα συγκεκριμένο πρόσωπο χωρίς κανένα λόγο βρέθηκε ανάμεσα στα παιδιά και άρχισε να τους δίνει οδηγίες και να τους λέει – ενώ δεν έχει γίνει καμία φασαρία – «μην φοβάστε, θα τα κανονίσω εγώ όλα». Υπάρχει λοιπόν αυτό το πρόσωπο που από το πουθενά τους λέει μη φοβάστε. Ο Παύλος τον ρώτησε. Τι να φοβηθώ; Στη γειτονιά μου είμαι».

Πρόεδρος: Δεν τον ρώτησαν ποιος είναι;
Μ. Φύσσα: Ναι, τους είπε: «Είμαι φίλος, ειδικός φρουρός, να βοηθήσω θέλω». Αυτός όμως πήγαινε και στους άλλους, τα μέλη της Χ.Α Τα παιδιά ξεκινάνε να φύγουν. Στη γωνία βρίσκεται η αστυνομία. Τα παιδια προχωρούν ο Παύλος μένει πίσω. Οι 20 που ήταν εκεί και άρχισε να καταφθάνει και το τάγμα εφόδου από τη Νίκαια.
Πρόεδρος: Από ποια στοιχεία προκύπτει ότι ήταν τάγμα εφόδου;
Μ. Φύσσα: Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη δικογραφία.

«Τον χτύπαγαν ανά ομάδες – Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα» Σύμφωνα με την μητέρα του Παύλου Φύσσα στο σημείο αυτό ο γιος της, προέτρεψε τους φίλους του να τρέξουν αλλά εκείνος έμεινε πίσω. «Τα παιδιά αρχίζουν να τρέχουν. Ο Παύλος όμως δεν έτρεξε και εκεί τον προλάβανε οι Χρυσαυγίτες, οι οποίοι οργανωμένα πήγαιναν ανά ομάδες και τον χτυπάγανε. Όλο αυτό το κάνανε για να εγκλωβίσουν τον Παύλο για να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει. Ο δολοφόνος έρχεται οδηγώντας ανάποδα στο δρόμο. Όλο αυτό το διάστημα μέχρι να φτάσει εκεί, γίνονταν οι επιθέσεις στον Παύλο. Χτυπήσανε και άλλα παιδιά».

Συνεχίζοντας την τραγική περιγραφή η κυρία Φύσσα ανέφερε στο δικαστήριο: «Όταν έφτασε ο Ρουπακιάς βγήκε έξω από το αμάξι και του έδωσε δυο μαχαιριές στην καρδιά. Οι υπόλοιποι έβριζαν και εκλιπαρούσαν το κτήνος να πάει να τον μαχαιρώσει. Η Χρύσα όλο αυτό το διάστημα πήγε στην αστυνομία που ήταν στη γωνία και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια.  Η απάντηση τους ήταν δεν μπορούσαν να επέμβουν. Κάποια στιγμή της είπαν εντάξει, δε θα γίνει και τίποτα. Όταν πια κινητοποιήθηκαν το κακό είχε γίνει».

Η κυρία Φύσσα επανέλαβε ότι ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «εκπαιδευμένος δολοφόνος, ήξερε πολύ καλά τι έκανε» και συνέχισε: «Ο γιος μου άντεξε 4 λεπτά πολύ σημαντικά για μας όλους που μείναμε πίσω, γιατί υπέδειξε το δολοφόνο του. Ο Παύλος σήκωσε την μπλούζα του και φώναξε στον Ρουπακιά: «Πού πας; Με μαχαίρωσες και φεύγεις». Ο Ρουπακιάς έχει μπει πια στο αυτοκίνητό του. Έχει πετάξει το μαχαίρι και φεύγει. Η Χρύσα προσπαθεί ακόμη να πείσει τους τέσσερις αστυνομικούς να παρέμβουν. Κάποια στιγμή μια γυναίκα αστυνομικός δείχνει να αντιδρά λέγοντας: «ε, όχι και μαχαιριές».

Πρόεδρος: Τι δείχνει αυτό για εσάς;
Μ. Φύσσα: Ότι Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα.
Πρόεδρος: Ποια είναι η σχέση του Ρουπακιά με τη Χρυσή Αύγη;
Μ. Φύσσα: Ο Ρουπακιάς ήταν ταμίας της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Την ερχόμενη Τρίτη συνεχίζεται η δίκη  Προς στιγμήν, στο δικαστήριο και ενώ συνέχιζε την κατάθεσή της η κυρία Φύσσα, δημιουργήθηκε ένταση όταν ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Άγγελος Τζέλλης, ζήτησε από την έδρα να επιτρέψει την προβολή συγκεκριμένου βίντεο του 2012, το οποίο εμπεριέχεται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο αυτό φαίνεται ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, να μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέροντας ότι θα πρέπει να αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό.  Το αίτημα του κ. Τζέλλη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις δικηγόρων της υπεράσπισης. Τελικά, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε στο δικαστήριο να προβάλει φωτογραφίες και να ακουστούν τα ηχητικά κατά την ανάγνωση των αναγνωστέων, όταν δηλαδή έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες.

Το δικαστήριο αρχικώς δεν τοποθετήθηκε αμέσως στο αίτημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι απαίτησαν μία απάντηση «εδώ και τώρα» και όχι μια «σιωπηρή άρνηση δια της επιφυλάξεως». Η κυριά Λεπενιώτη ανακοίνωσε ότι η εξέταση της κυρίας Φύσσα θα συνεχιστεί με ερωτήσεις που δεν θα αφορούν οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας και ότι στην επόμενη συνεδρίαση, που θα ξαναβρεθεί στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο θα αποφανθεί.

Τελικά, η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την εξέταση της κυρίας Φύσσα από τους συνηγόρους.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement