ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

12 λόγοι γιατί ο αδελφός σου είναι ο πιο σημαντικός άντρας της ζωής σου

12 λόγοι γιατί ο αδελφός σου είναι ο πιο σημαντικός άντρας της ζωής σου
Advertisement

Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στην κόρη μου για να το διαβάσει μια ημέρα και να αναλογιστεί πόσο σημαντικός είναι ο αδελφός της στη ζωή της.

Θα καταλάβει πως ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να της κάνουμε. Είναι, επίσης, αφιερωμένο στο δικό μου αδελφό το Δημήτρη… για όλα όσα του έκανα στα παιδικά μας χρόνια, αλλά και για όλα όσα εκτιμώ και αγαπώ σε αυτόν.

Γιατί μπορεί ο μπαμπάς να κατέχει περίοπτη θέση στη ζωή μας και στην καρδιά της μικρής πριγκίπισας του αλλά όταν αυτή μεγαλώνει εκτιμά όλο και περισσότερο την επιρροή που είχε στη ζωή της και τη σημασία του να υπάρχει ο άλλος άντρας… ο αδελφός! Γιατί και αυτός είναι πάντα εκεί… στα εύκολα και στα δύσκολα. Γελάει και κλαίει μαζί σου. Και τελικώς γίνεται ο καλύτερος σου φίλος.

12 ακόμη λόγοι γιατί ο αδελφός μου και ο δικός σου αδελφός Παυλίνα αλλά και κάθε γυναίκας εκεί έξω είναι ίσως ο πιο σημαντικός άντρας της ζωής σου.

1. Ξέρει πότε κάποιος δεν είναι αρκετά καλός για εσένα

Όταν περνάς έναν χωρισμό ο αδελφός σου είναι αυτός που θα σου πει ότι ο τυπος δεν έκανε για σένα…Θα σου αναλύσει πτυχές του χαρακτήρα του πρώην που δεν είχες φανταστεί…και όταν στεγνώσουν τα δάκρυα θα καταλάβεις ότι είχε δίκιο.

2. Σε αγαπάει χωρίς όρους και χωρίς ανταλλάγματα

Ξέρει ότι είσαι η χαϊδεμένη του μπαμπά και παρόλα αυτά σε αγαπάει χωρίς να διεκδικεί κάτι. Σε έχει δει στις χειρότερες σου φάσεις αλλά είναι πάντα εκεί.

3. Σε υπερασπίζεται

Σκέψου σαν να έχεις έναν συνήγορο εσαεί…

4. Σε κάνει να φαίνεσαι καλή στους γονείς σας

Τα αγόρια εκ φύσεως είναι πιο ζωηρά, πιο ενεργητικά, πιο σκανταλιάρικα… φυσικό και επόμενο να είσαι εσύ το “καλό παιδί του σπιτιού”….

5. Είναι ο μόνος που σε καταλαβαίνει απολύτως…

Επικοινωνείτε με ένα απλό βλέμμα.

6. Σε κάνει να γελάς

Πέρα από το ότι έχετε τον κοινό κώδικα επικοινωνίας, έχετε και το ίδιο χιούμορ.

7. Ξέρει να κρατάει το μυστικό σου

Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές σου ξέρει να είναι εκεί και να κρατάει μυστικό…

8. Εκτιμάει τη συμβουλή σου

Περιμένει τη συμβουλή σου, τη γνώμη σου γιατί στην πραγματικότητα σε θαυμάζει και σε αγαπάει.

9. Δεν σου κρατάει μούτρα.

Ακόμη και εάν έχετε να μιλήσετε εβδομάδες θα σηκώσει το τηλέφωνο και θα χαρεί που τον πήρες. Δεν θα σου κρατήσει μούτρα γιατί δεν πήγες στο κάλεσμα του ή γιατί δεν πήρες τηλέφωνο.

10. Είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου

Η μαμά σου είναι περήφανη για σένα αλλά ο αδελφός σου να είσαι σίγουρη είναι κινητή διαφήμιση για σένα!

11. Σε κρατάει γιωμένη

Δεν σου επιτρέπει να πάρουν τα μυαλά σου αέρα… Σου επισημαίνει πάντα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να έχεις τα πόδια σου στέρεα στη γη.

12. Θα βγει από το δρόμο του, από τη ρουτίνα του για εσένα

Θα φύγει από τη δουλειά για να έρθει να σου προσφέρει έναν ώμο να κλάψεις… θα περάσει από το αγαπημένο σου ζαχαροπλαστείο όταν έχεις λιγούρες, θα βγει από το σπίτι για να σε πάει στο καινούργιο μέρος που άνοιξε και κανείς άλλος δεν θέλει να έρθει μαζί σου, θα σε καλύψει στους γονείς σας…

Για αυτό μην παραλείπεις να τους λες σε ευχαριστώ…
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement