ΕΛΛΑΔΑ

Η ξανθιά αγρότισσα της Κορίνθου που θέλει να συναντήσει τον Τσίπρα [εικόνες]

Η ξανθιά αγρότισσα της Κορίνθου που θέλει να συναντήσει τον Τσίπρα [εικόνες]
Advertisement

Τη δική τους σταρ έχουν αποκτήσει οι αγρότες της Κορίνθου, αφού μια δυναμική ξανθιά γυναίκα δίνει το παρών στα μπλόκα τους και τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα.

«Είμαι παιδί του αγώνα, όχι του lifestyle» λέει η 25χρονη Μαρία Πετρούλα Σκλία, η οποία ασχολείται από μικρή με την πρωτογενή παραγωγή, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
Ζει μόνιμα στην Κόρινθο και είναι πολιτική επιστήμονας (απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης), έχοντας πτυχιακή εργασία με θέμα την έρευνα για την επιμόρφωση και την κατάρτιση των αγροτών στον νομό Κορινθίας.


Η Μαρία-Πετρούλα Σκλία είναι το τέταρτο κατά σειρά  παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας στην Ποσειδωνία Κορίνθου που δίνει μάχη εδώ και πολλά χρόνια για να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα της Κορινθιακής οικονομίας πατέρας της Γιώργος Σκλίας έχει δημιουργήσει την οικογενειακή επιχείρηση «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΚΛΙΑΣ»στην οποία συμμετέχει ενεργά και η ίδια.

Στην προσωπική της σελίδα στο face book η Μαρία δημοσίευσε την παραπάνω φωτογραφία με την εξής λεζάντα :»
«Λέω ΝΑΙ στην Πρωτογενή Παραγωγή, που ολοένα και πιο αυτοκαταστροφική γίνεται, που με γοργούς ρυθμούς απαξιώνεται και δεν προστατεύεται, που οράματα και αγάπες για τη γη υπόσχονται να την αναδείξουν…ακόμη πιο αργά…, ή μήπως όχι?».


Η Μαρία –Πετρούλα Σκλία στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές ήταν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδιασμό του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Πηγή

Advertisement