ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νεαρή μηνύει 2 νοσοκομεία για ιατρικά λάθη -Την άφησαν ανάπηρη

Κρήτη: Νεαρή μηνύει 2 νοσοκομεία για ιατρικά λάθη -Την άφησαν ανάπηρη
Advertisement

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση μιας νεαρής κοπέλας η οποία καταγγέλει σοβαρές παραλείψεις των γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ εξαιτίας των οποίων, όπως λέει, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Σύμφωνα με ρεπορταζ του ekriti.gr, η υπόθεση αφορά σε σημαντικές παραλείψεις των γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι προχώρησαν σε λάθος διάγνωση αναφορικά με σοβαρή πάθηση της Μαρίζας Γουργολίτσα, από το Αγρίνιο, την περίοδο που εκείνη σπούδαζε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως λέει ο δικηγόρος της, Νίκος Διαλυνάς, η άτυχη κοπέλα ένα βράδυ τον Ιούλιο του 2011, ένιωσε δυνατό πόνο στην πλάτη και στο στήθος. Τα ξημερώματα ενώ ο πόνος δεν υποχωρούσε πήγε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν «ψύξη» και  της έδωσαν μυοχαλαρωτικό φάρμακο. Οι πόνοι όμως συνεχίστηκαν και η φοιτήτρια μεταφέρθηκε ξανά στο Βενιζέλειο όπου της χορηγήθηκε και πάλι μυοχαλαρωτικό φάρμακο. Της είπαν να πάει ξανά σε τρεις μέρες, εάν δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Την 4η ημέρα αφόρητων πόνων η νεαρή φοιτήτρια πήγε αυτή τη φορά στο ΠΑΓΝΗ, όπου υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία. Οι γιατροί διέγνωσαν κάποιας μορφής «δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό».Η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα  με αεροπλάνο στην Αθήνα, έχοντας ήδη χάσει την αίσθηση από τα κάτω άκρα της. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κοπέλα έμεινε παράλυτη και είναι από τότε είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Παρόλο που η οικογένεια της βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση, έφτασε μέχρι και σε νοσοκομεία της Ελβετίας όπου οι γιατροί της είπαν πως ήταν ήδη πολύ αργά και πως έπρεπε να είχε ήδη αντιμετωπιστεί το πρόβλημα από το Ηράκλειο.

Ο κ. Διαλυνάς εξηγεί πως η κοπέλα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, ενώ χρειάστηκε να δεχτεί και συγκεκριμένη ψυχιατρική υποστήριξη και γι΄αυτό τον λόγο η μήνυση κατατίθεται 4 χρόνια μετά το περιστατικό. Θα μεταβούν αύριο Παρασκευή στην Κρήτη,όπου θα κληθεί η άτυχη νεαρή να περιγράψει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών όλη την υπόθεση.
 

 

Πηγή

Advertisement