ΔΙΑΦΟΡΑ

Κοpιτσάκι 7 ετών που έχασε το πόδι της από καρκίνο χαίρεται που οι γιατροί το συνδέσανε ξανά γιατί θα συνεχίσει να χορεύει

Κοpιτσάκι 7 ετών που έχασε το πόδι της από καρκίνο χαίρεται που οι γιατροί το συνδέσανε ξανά γιατί θα συνεχίσει να χορεύει
Advertisement

Ένα 7χρονο κοpίτσι που έχασε ένα μέρος του ενός ποδιού της από τον καρκίνο των οστών, το είχε ξανασυνδέσει προς τα πίσω, ώστε να μπορεί να χορέψει και πάλι.

Η Amelia Eldred νόμιζε ότι το όνειρό της να γίνει χορεύτρια τελείωσε όταν διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο αριστερό μηριαίο της.

Έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και στη συνέχεια σε χειρουργική επέμβαση για να ακρωτηριάσει το προσβεβλημένο άκρο.

Τα χόμπι της Amelia είναι η κολύμβηση, το τρέξιμο και η ποδηλασία – και έχει ορκιστεί ότι μια μέρα θα χορέψει ξανά στη σκηνή.

Κοριτσάκι 7 ετών που έχασε το πόδι της από καρκίνο χαίρεται που οι γιατροί το συνδέσανε ξανά γιατί θα συνεχίσει να χορεύει - Εικόνα 2

Μέχρι στιγμής η νεαρή έχει εκπλήξει τους γιατρούς με την ταχεία προσαρμογή της ενώ πολλοί έρανοι έχουν δημιουργηθεί να επιτευχθεί το όνειρό της.

Η χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση του όγκου διεξήχθη στο Royal Orthopaedic Hospital χρησιμοποιώντας μια σπάνια διαδικασία κατά την οποία το πόδι της Amelia επανασυνδέθηκε ανάποδα, γεγονός που σημαίνει ότι ο αστράγαλός της θα λειτουργήσει τελικά ως άρθρωση γόνατος. Το επανασυνδεδεμένο πόδι της θα εισέρχεται μέσα σε ένα προσθετικό μέλος.

Κοριτσάκι 7 ετών που έχασε το πόδι της από καρκίνο χαίρεται που οι γιατροί το συνδέσανε ξανά γιατί θα συνεχίσει να χορεύει - Εικόνα 3

Η μητέρα της, Michelle Eldred, από το Tamworth του Staffordshire, δήλωσε: “Η Amelia έχει ξεκινήσει έναν ακόμη κύκλο χημειοθεραπείας και έχει ακόμη έναν μέχρι το τέλος του έτους.”

“Μετά την χειρουργική της επέμβαση, τα πάει πολύ καλά και εκπλήσσει τους γιατρούς με το πόσο γρήγορα κινείται με το νέο της πόδι.”

Κοριτσάκι 7 ετών που έχασε το πόδι της από καρκίνο χαίρεται που οι γιατροί το συνδέσανε ξανά γιατί θα συνεχίσει να χορεύει - Εικόνα 4

Η οικογένεια Eldred ζει στο Kingsbury και οι η εκκλησία της κοινότητάς τους συμβάλλει στη συγκέντρωση χρημάτων για το κοpίτσι.

Οι γονείς ελπίζουν να συγκεντρώσουν περίπου 35.000€ για να μπορέσει η Amelia να αγοράσει τα βοηθήματα που χρειάζεται.

Κοριτσάκι 7 ετών που έχασε το πόδι της από καρκίνο χαίρεται που οι γιατροί το συνδέσανε ξανά γιατί θα συνεχίσει να χορεύει - Εικόνα 5

Η κ. Eldred πρόσθεσε: “Η Amelia ήταν πάντα ενεργό παιδί και είχε διάφορα χόμπι όπως η κολύμβηση, ο χορός, το μπαλέτο, τα ακροβατικά και η γυμναστική.”

“Επιπλέον, αγαπά να καβαλάει το ποδήλατό της και να τρέχει! Ονειρεύεται μια μέρα να επιστρέψει στο χορό και να εμφανιστεί σε μια σκηνή. Προσπάθησε να συμμετάσχει σε μια νέα λέσχη γυμναστικής στο Tamworth, πριν τη διάγνωσή της.”

“Πιστεύω ότι η Amelia θα εκπληρώσει τα όνειρά της. Είναι πολύ αποφασισμένη και ο καθένας που την γνωρίζει μένει έκπληκτος από το θάρρος και τη θετικότητα που βγάζει μέσα από αυτή της τη δοκιμασία.”

“Μιλάει για το πώς το καινούργιο της πόδι θα της επιτρέψει μια μέρα να ταξιδέψει στον κόσμο και πως μπορεί ακόμη να συμμετάσχει και στους Παραολυμπιακούς!”

Κοριτσάκι 7 ετών που έχασε το πόδι της από καρκίνο χαίρεται που οι γιατροί το συνδέσανε ξανά γιατί θα συνεχίσει να χορεύει - Εικόνα 6

“Πολλοί άνθρωποι μας ρωτούν πώς τα καταφέρνουμε, αλλά παίρνουμε δύναμη από την Amelia, ήταν τόσο θετική με όλα αυτά. Ήταν τόσο γενναία, ενώ λίγο πριν τη χειρουργική της επέμβαση, χαιρέτησε το πόδι της και είπε ‘Αντίο, όγκε! Έχασες!’”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement