ΚΟΣΜΟΣ

«Η κόρη μας με σύνδρομο down πήρε το πτυχίο της κι εμείς είμαστε οι πιο περήφανοι γονείς στον πλανήτη»

«Η κόρη μας με σύνδρομο down πήρε το πτυχίο της κι εμείς είμαστε οι πιο περήφανοι γονείς στον πλανήτη»
Advertisement

Πτυχιούχος με σύνδρομο Down: Η Άνναροζ είναι 24 ετών και είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στις πέντε αδερφές της. Η ίδια ζει στις ΗΠΑ και θέλει να γίνει πρότυπο για αυτές.

Η ίδια ξεπερνούσε πάντοτε τα όριά της. η Annarose Rubright είναι της άποψης πως κάποιος μπορεί να πετύχει ότι θελήσει στη ζωή. Ακόμη κι αν πάσχει από ένα σύνδρομο, όπως είναι το σύνδρομο Down.

«Η κόρη μας με σύνδρομο down πήρε το πτυχίο της κι εμείς είμαστε οι πιο περήφανοι γονείς στον πλανήτη» - Εικόνα 2

Πτυχιούχος με σύνδρομο Down: Πτυχίο και αποφοίτηση

Στις 8 Μάιου 2020 αποφοίτησε από το Rowan University του Glassboro στο Νιου Τζέρσεϋ της Αμερικής. Το πτυχίο της είναι σχετικό με το ραδιοφώνο, την τηλεόραση και το κινηματογράφο και μπορεί η τελετή να έγινε διαδικτυακά λόγο της πανδημίας, όμως είχε κοντά όλους τους αγαπημένους της! «Ήταν πολύ συγκινητικό για μένα και με πολύ έντονα συναισθήματα. Οι περισσότεροι από την οικογένεια μου, έβαλαν τα κλάματα» είπε με μάτια που έλαμπαν από χαρά.

«Η κόρη μας με σύνδρομο down πήρε το πτυχίο της κι εμείς είμαστε οι πιο περήφανοι γονείς στον πλανήτη» - Εικόνα 4

Η Ανναροζ, σύμφωνα με την μητέρα της, ήταν πάντα μια καλή μαθήτρια: «κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας, δουλεύει και αποσπάται από τον έξω κόσμο. Γιατί αυτό που εμείς το μαθαίνουμε σε 20 λεπτά, για την ‘Ανναροζ θα χρειαστεί από 1 έως 3 ώρες. Ανάλογα το κείμενο και το λεξιλόγιο του».

Ο διευθυντής του πανεπιστημίου της, στο οποίοι φοιτούσαν συνολικά 2.400 μαθητές με αναπηρίες, είπε για την Ανναροζ: «μαθητές όπως η Ανναροζ παρακολουθούν τα μαθήματα με τα ίδια μέτρα και σταθμά που υπάρχουν για όλους τους φοιτητές του πανεπιστήμιου μας. Κανένα από τα μαθήματα δεν είναι πιο χαλαρό για τους φοιτητές με αναπηρίες. Οι απαιτήσεις είναι το ίδιο υψηλές για όλους.

Οπότε αντιμετωπίζουν τις ίδιες προσδοκίες στο να ολοκληρώσουν και να περάσουν ένα μάθημα». Σύμφωνα με έρευνες από το Εθνικό Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης της Αμερικής, μόνο το 34% των μαθητών με αναπηρίες καταφέρνει να ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα σπουδών. Οι υπόλοιποι τα παρατούν κάπου στο ενδιάμεσο. Γι΄αυτό και είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή της Άνναροζ παντού…

«Η κόρη μας με σύνδρομο down πήρε το πτυχίο της κι εμείς είμαστε οι πιο περήφανοι γονείς στον πλανήτη» - Εικόνα 6

Πτυχιούχος με σύνδρομο Down: Τι κάνει σήμερα, η Άνναροζ

Η Άνναροζ εργάζεται με την οικογένεια της στη δημιουργία μιας εταιρείας παραγωγής, ελπίζοντας πως έτσι θα καταφέρει να πει την ιστορία της επηρεάζοντας θετικά και άλλα άτομα με αναπηρία, αλλά και να συμβάλει σε έναν πιο δίκαιο κόσμο όπου οι εταιρείες δεν θα εκμεταλλευτούν τους ανάπηρους για το κέρδος. Η ίδια συμβουλεύει τους υπολοίπους μαθητές με αναπηρίες, ειδικά αυτούς που ελπίζουν να αποκτήσουν ένα πτυχίο σαν το δικό της: «Εκπροσωπήστε τον εαυτό σας. Και ακουστείτε στον πραγματικό κόσμο»! «Η κόρη μας με σύνδρομο down πήρε το πτυχίο της κι εμείς είμαστε οι πιο περήφανοι γονείς στον πλανήτη» - Εικόνα 8

Ηλίας Βογιατζής πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement