ΕΛΛΑΔΑ

Με κόντρες και… φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια

Με κόντρες και… φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια
Advertisement

Προκλητική διαμαρτυρία από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων με δύο αγόρια ντυμένα ως ιερείς να φιλιούνται στο στόμα – Ιερώνυμος: Εκροπή από τη ζωή ό,τι είναι εκτός Εκκλησίας – Το απόγευμα η ψηφοφορία στη ΒουλήΠράξη έκαναν τα όσα είχαν διακηρύξει οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων για… φιλιά σε συγκέντρωση έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.


Από τις 12 το μεσημέρι έξω από τον ναό βρίσκονται περίπου δέκα άτομα που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις αντιδράσεις των ιεραρχών στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια κρατώντας πανό που αναγράφει «Η αγάπη δεν είναι αμαρτία».

Θέλοντας, μάλιστα, να «ρίξουν λάδι στη φωτιά» δύο νεαρά αγόρια ντυμένα ως παππάδες άρχισαν να ανταλλάσσουν φιλιά στο στόμα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προβάλλουν το δικαίωμά τους για ίσα δικαιώματα. Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων περαστικών που άρχισαν να τους φωνάζουν και να τους ζητούν να σεβαστούν τα θεία και να διαμαρτυρηθούν κάπου άλλου κι όχι έξω από τη μητρόπολη.

Αυτή είναι η πρώτη από τις δύο συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καθώς για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί και δεύτερη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Αντιδρούν οι ιεράρχες
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας με ορισμένους ιεράρχες να χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις και τις οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Για το σύμφωνο συμβίωσης τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα.  «Η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της. Αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν έχουν έναν τρόπο ζωής. Ό,τι είναι έξω από αυτό, είναι εκτροπή από τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όταν εν συνεχεία ρωτήθηκε πως «όλα δεν είναι παιδιά του Θεού;», μάλιστα απάντησε ότι «όλα είναι, αλλά δεν σημαίνει πως ό,τι κάνουν, είναι όλα καλά».

Από τις αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας εκείνη που έχει προκαλέσει σωρεία σχολίων είναι η στάση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, που έλαβε την πρωτοφανή απόφαση να χτυπούν οι καμπάνες της Μητρόπολής του πένθιμα για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το μισάωρο 12:00-12:30 της Δευτέρας και της Τρίτης. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αρχικά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του συντρόφου του Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Φαλελάκη, αλλά και της ηθοποιού Άννα Βαγενά, που, έπειτα από τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού, μίλησαν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Ο κ.κ. Αμβρόσιος, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους, μιλούσε για «ξεφτυλισμένους», «εκτρώματα της φύσεως», «αποβράσματα της Κοινωνίας», «περιθωριακούς ανθρώπους» και «ελαττωματίες».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την παραπάνω επίθεσή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων επανήλθε γράφοντας, μεταξύ άλλων, στο blog του: «Τολμήσαμε να αντιταχθούμε στο αισχρό νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της ανωμάλου συζυγικής σχέσεως! Καί χάλασε ο κόσμος! Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τις θέσεις μας! Ασχολήθηκαν με πάθος, με κακία, με μίσος! Καί όχι μόνον ασχολήθηκαν, αλλά παραποίησαν και διέστρεψαν τις θέσεις μας! Γιά όσους έχουν αγαθή διάθεση και συγχρόνως καλή προαίρεση σήμερα θα τους παρουσιάσουμε τους λόγους της Αγίας Γραφής, της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης (…)».

Σήμερα η ψηφοφορία
Σημειώνεται πως σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι εισάγεται στην Ολομέλεια – για μια συζήτηση που θα ολοκληρωθεί πιθανότατα το βράδυ – το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια που προκάλεσε τριβές ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην αρμόδια επιτροπή καταψήφισαν τα πρώτα 14 άρθρα του νομοσχέδιου, που εξισώνουν και τα ομόφυλα ζευγάρια για τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην κατοχύρωση της σχέσης τους.

Κατά τη συζήτηση, δε, η ένταση ανάμεσα στα δύο κόμματα προσωποιήθηκε στην κόντρα που είχαν η Βασιλική Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Κατσίκη από τους ΑΝΕΛ. Αιτία στάθηκε η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταργήσει το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τις κυρώσεις για την παρά φύση ασέλγεια και σε ανηλίκους.

«Κυρία Κατριβάνου, δεν γνωρίζετε νομικά. Λέτε για το αρ. 347 ότι δεν συντρέχει λόγος εξειδικευμένης ρύθμισης. Ποιο είναι όμως το προστατευόμενο υλικό; Μήπως συνδέεται με την παιδοφιλία και την πορνογραφία ανηλίκων;» ήταν σε έντονο ύφος η απάντηση του κ. Κόκκαλη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο κ. Κατσίκης, διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο, λέγοντας: «Βάλτε μια τάξη, κύριε πρόεδρε. Μας ζητάτε να μην απευθυνόμαστε σε βουλευτές, αλλά όταν μας αποκαλεί ομοφοβικούς η κυρία Κατριβάνου, το προεδρείο δεν αντιδρά».

«Εγώ σας κατηγορώ; Ο λόγος σας είναι ωμά ομοφοβικός» αντέδρασε και πάλι η κυρία Κατριβάνου.

Με κόντρες και... φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια - Εικόνα 0 Με κόντρες και... φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια - Εικόνα 1 Με κόντρες και... φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια - Εικόνα 2 Με κόντρες και... φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια - Εικόνα 3 Με κόντρες και... φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια - Εικόνα 4 Με κόντρες και... φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια - Εικόνα 5 Με κόντρες και... φιλιά ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια - Εικόνα 6

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement