ΚΟΣΜΟΣ

Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη: «Η μουσική του θα ζει στις καρδιές μας’»

Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη: «Η μουσική του θα ζει στις καρδιές μας’»
Advertisement

Η Ελλάδα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η μνήμη του παραμένει ζωντανή και στην Κόκκινη Πλατεία, με συναυλία προς τιμήν του.

Ο Μίκης Θεοδώρακης πέρασε στην αθανασία με την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας να τιμά τη μνήμη του Παγκόσμιου Έλληνα.

«Θλιβερή όχι μόνο για την Ελλάδα είδηση. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά η μουσική του θα ζει στις καρδιές μας» τονίζει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα που ανάρτησε βίντεο από την «καρδιά» της Ρωσίας.

Δείτε το βίντεο:

Στη θρυλική ρωσική πλατεία έπαιξε η ελληνική στρατιωτική ορχήστρα «Θησέας» και αφιέρωσε την εμφάνισή της στον εμβληματικό μουσικοσυνθέτη.

Παράλληλα, πορτρέτα του Μίκη Θεοδωράκη προβλήθηκαν πάνω στην ελληνική σημαία με φόντο το Κρεμλίνο, όπως τονίζει η πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα μας.

Ήδη από χτες, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα δημοσίευσε μία φωτογραφία στο Twitter, που έδειχνε τη σημαία της χώρας της να πνέει μεσίστια.

«Και οι σημαίες υποκλίνονται μπροστά στο μεγαλείο του ταλέντου και το μέγεθος της προσωπικότητας του Μίκη Θεοδωράκη» αναφέρονταν στο σχετικό tweet.

Πέρυσι, η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Τα μέλη της Χορωδίας τραγούδησαν στα ελληνικά το «Όταν σφίγγουν το χέρι» του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Γιάννη Ρίτσου, στέλνοντας:

«Μήνυμα συμπαράστασης στον περήφανο Ελληνικό λαό που στάθηκε τόσο καλά απέναντι στην πανδημία. Ιδιαίτερα στους μαχητές της πρώτης γραμμής, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές».

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement