ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» από τον ΟΛΘ για την παραμονή των προσφύγων – Δυσλειτουργίες και θέματα τάξης

«Καμπανάκι» από τον ΟΛΘ για την παραμονή των προσφύγων – Δυσλειτουργίες και θέματα τάξης
Advertisement

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την παρουσία προσφύγων στις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, δυσλειτουργία του λιμανιού και απώλεια φορτίων ενδέχεται να προκαλέσει η τυχόν μακροχρόνια παραμονή προσφύγων στις εγκαταστάσεις του, όπως επισήμανε σήμερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος, Δημήτρης Μακρής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το λιμάνι δεν μπορεί να υποδεχτεί μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από όσους (περίπου 350) ήδη φιλοξενεί στην αποθήκη 18.

«Όταν η κυβέρνηση ζήτησε από τον ΟΛΘ να ανταποκριθεί [στην ανάγκη προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων], ανταποκριθήκαμε σε λιγότερες από 24 ώρες. Τη φιλοξενία παρέχει ο ΟΛΘ, τη διαχείριση των χώρων έχει ο δήμος, το ιατρικό κομμάτι διαχειρίζεται η αντίστοιχη κρατική υπηρεσία και υπεύθυνο για τη συνολική φύλαξη και θέματα τάξης είναι το κεντρικό λιμεναρχείο. Υπάρχει ισχυρό αίσθημα αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Ωστόσο, το λιμάνι δεν προσφέρεται για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων, γιατί έτσι θα δημιουργηθούν δυσλειτουργίες και θέματα τάξης και ασφάλειας, που αν δεν επιλυθούν, θα μεγεθυνθούν. Το λιμάνι δεν είναι ένα πάρκο με αποθήκες, αλλά ένας χώρος με σχέδιο ασφαλείας, το οποίο αν δεν τηρηθεί δεν θα έρχονται πλοία» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μακρής, στη διάρκεια παρουσίασης των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας σε επενδυτές στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή

Advertisement