ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία σήμερα- Πυκνό χιόνι και ισχυρές βροχές

Κακοκαιρία σήμερα- Πυκνό χιόνι και ισχυρές βροχές
Advertisement

Ακρως χειμωνιάτικο θα είναι το σημερινό σκηνικό του καιρού. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ στα πελάγη και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά στα 9 μποφόρ.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

 

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και στις παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και αρχικά πεδινές περιοχές που στη Μακεδονία από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από 500 με 700 μετρά). Τα φαινόμενα, τα όποια θα είναι κατά τόπους έντονα, από τη νύχτα θα εξασθενήσουν στη δυτική Μακεδονία.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -03 (μείον τρεις) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και πιθανώς στην αρχή της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μετρά). Τα φαινόμενα, τα όποια θα είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με τάση εξασθένησης από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι θα είναι κατά τόπους έντονα από αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -01 (μείον ένα) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 6 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: νοτίων διευθύνσεων 3 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Από το βράδυ νοτιοδυτικοί με τάση εξασθένησης.

Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 
Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και στις παραθαλάσσιες περιοχές πιθανόν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς τις πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία βόρειων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από -01 (μείον ένα) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή

Advertisement