ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο Οικονομικών προσλαμβάνει 165 νέες καθαρίστριες

Το υπουργείο Οικονομικών προσλαμβάνει 165 νέες καθαρίστριες
Advertisement

 Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή πως το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε 165 προσλήψεις μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου υπογράφηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το capital.gr η απόφαση προβλέπει την πρόσληψη 111 καθαριστριών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κατά κύριο λόγο στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα) καθώς και άλλων 54 σε κεντρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως και η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ.

Η δημιουργία νέων 165 θέσεων μερικής απασχόλησης δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της με δεδομένο ότι όλες οι περίπου 400 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επαναπροσλήφθηκαν και μάλιστα με μετατροπή των συμβάσεών τους σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η σχετική απόφαση του ΥΠΟΙΚ στη διπλανή στήλη.

Αναλυτικά το ΦΕΚ

Πηγή

Advertisement