BEST VIDEOS

Το υπέροχο τανγκό του Αλ Πατσίνο στο «Άρωμα Γυναίκας» που χάρισε στον ηθοποιό το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου (βίντεο)

Το υπέροχο τανγκό του Αλ Πατσίνο στο «Άρωμα Γυναίκας» που χάρισε στον ηθοποιό το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου (βίντεο)
Advertisement

Ίσως η διασημότερη σκηνή της ταινίας «Άρωμα Γυναίκας» είναι το τανγκό που χόρεψε ο Αλ Πατσίνο με την πανέμορφη Γκαμπριέλ Ανουάρ. Η μουσική που συνοδεύει τον αξέχαστο χορό τους έχει τίτλο «Por una cabeza» και συνθέτης της είναι ο αργεντίνος μουσικός Κάρλος Γκαρντέλ.

Ο Αλ Πατσίνο υποδύθηκε τον Φρανκ Σλέιντ, έναν απόστρατο αντισυνταγματάρχη που τυφλός και εθισμένος στο αλκοόλ, γίνεται ο μέντορας ενός νεαρού. Είναι ο συνεσταλμένος Τσάρλι Σιμς (Κρις Ο’Ντόνελ), ο οποίος αρχικά δυσκολεύεται να προσεγγίσει τον τραχύ και αλαζονικό στρατιωτικό. Ο τίτλος της ταινίας, «Άρωμα Γυναίκας», αναφέρεται στην ικανότητα του Σλέιντ να εντοπίζει τις όμορφες γυναίκες μόνο από το άρωμά τους. Έτσι γνωρίζει και την πανέμορφη Ντόνα, την οποία υποδύεται η Βρετανή ηθοποιός Γκαμπριέλ Ανουάρ, η οποία περιμένει τον φίλο της σε ένα ακριβό εστιατόριο.

Ο Σλέιντ, συνοδευόμενος πάντα από τον νεαρό Τσάρλι, την πλησιάζει και της ζητά να χορέψουν τανγκό. Η κοπέλα διστάζει αλλά ο Πατσίνο την καθησυχάζει λέγοντας ότι θα την καθοδηγήσει αυτός. Η Ντόνα, σύμφωνα με το σενάριο δέχεται και ο σκηνοθέτης χαρίζει στον κινηματογράφο έναν από τους ομορφότερους χορούς, με τον Αλ Πατσίνο να είναι απολαυστικός και να κερδίζει το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου και η ταινία «Άρωμα Γυναίκας», το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Απολαύστε το περίφημο τανγκό

Πηγή

Advertisement