ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα υπάρξει μείωση στο επίδομα των Προϊσταμένων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών

Δεν θα υπάρξει μείωση στο επίδομα των Προϊσταμένων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών
Advertisement

Το επίδομα θέσης για τους προϊστάμενους των Τμημάτων της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων παραμένει στα 250 ευρώ, στις διατάξεις του νέου Ενιαίου Μισθολογίου.

Αυτό ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας και το ίδιο επανέλαβε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ), στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα οι νοσηλευτές έξω από το υπουργείο.

«Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι να μην υπάρξει καμία διάκριση, και το επίδομα να παραμείνει στο ύψος των 250 ευρώ για όλους τους Προϊσταμένους Τμημάτων στον δημόσιο τομέα, είτε είναι νοσηλευτές είτε όχι», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, επαναλαμβάνοντας όμως την πρόταση της ομοσπονδίας «να παραμείνει το επίδομα στα 290 ευρώ για όλους όπως αρχικώς είχε προβλεφθεί». Σε δεύτερο χρόνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση της αδικίας στο θέμα των υπερωριών και αργιών, καθώς και άλλων εργασιακών θεμάτων των νοσηλευτών.

«Την απόσυρση του Μισθολογίου, την ανάκτηση των μνημονιακών μισθολογικών απωλειών και την σωτηρία του ΕΣΥ» ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή

Advertisement