ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από την ζωή [βίντεο]

Ιερώνυμος: Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από την ζωή [βίντεο]
Advertisement

Η θέση της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστή. Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ξεπερνάει τις «κόκκινες γραμμές» της. Πλέον, αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί με κάθε επισημότητα.

Μετά τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, που ήταν ξεκάθαρα προσβλητικές για τους ομοφυλόφιλους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε το δικό του σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα, χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία ως εκτροπή.  

Αν και με σαφώς ηπιότερα λόγια από εκείνα του Ανθιμου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «εκτροπή».

«Εντάξει τώρα, η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της. Αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν, έχουν έναν τρόπο ζωής. Ο, τι είναι έξω από αυτό το πράγμα είναι εκτροπή από τη ζωή» τόνισε.

Σε εκείνο το σημείο, ένας άνδρας τον ρώτησε «Μακαριότατε όλα δεν είναι παιδιά του Θεού;», με τον Αρχιεπίσκοπο να απαντά πως: «Ολα είναι παιδιά του Θεού αλλά δεν μπορούμε να λέμε πως ό,τι κάνουν, είναι όλα καλά»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου:

Εικόνες από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνουμου στην Αργολίδα (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Πηγή

Advertisement