ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο
Advertisement

H υπηρεσία αυτή λειτουργήσει άψογα στην πρόσφατη παρουσίαση της Google και θα μπορούσε να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε στο εξωτερικό κάνοντας ευκολότερες τις συνομιλίες και σίγουρα θα διευκόλυνε τη διαμονή μας στις περισσότερες χώρες.

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο - Εικόνα 1

Η Google πριν από λίγες μέρες αποκάλυψε σε ένα μεγάλο event στο Σαν Φρανσίσκο τη νέα έκδοση του smartphone Pixel 2. Ταυτόχρονα παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία της όπως προϊόντα τα οποία είναι πλέον συνηθισμένα σε τέτοιες εκθέσεις, όπως τα έξυπνα ηχεία του Google Home. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά που εντυπωσίασαν.

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο - Εικόνα 2

Η Google παρουσίασε επίσης τα Pixel Buds που είναι ασύρματα ακουστικά παρόμοια με τα AirPods της Apple και έχουν επίσης και αυτά μια ασύρματη θήκη φόρτισης. Υπάρχει ωστόσο μια διαφορά που αλλάζει το παιχνίδι.

Τα Pixel Buds λειτουργούν ως συσκευή μετάφρασης που μπορούν να μεταφράσουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο (όταν είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο)!

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο - Εικόνα 3

Αλλά, πώς συμβαίνει αυτό; Αν και ακούγεται βγαλμένο από έργο επιστημονικής φαντασίας, οφείλεται στην πραγματικότητα στο Google Αssistant του τηλεφώνου Pixel 2. Ακουμπώντας το δεξί ακουστικό, απλά πείτε στη Google «Βοηθήστε με να μιλήσω ισπανικά».

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο - Εικόνα 4

Στη συνέχεια, αρχίστε να μιλάτε στην κανονική σας γλώσσα. Τα ηχεία του Pixel 2 θα μεταφράσουν τις φράσεις στα ισπανικά. Όταν το άλλο άτομο απαντήσει, τα λόγια θα μεταφραστούν και θα αναπαραχθούν στη γλώσσα σας μέσω των Pixel Buds σας.

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο - Εικόνα 5

Εάν η υπηρεσία αυτή λειτουργήσει άψογα όπως και στην παρουσίαση της Google, θα μπορούσε να αλλάξει τελείως ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουμε στο εξωτερικό.

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο - Εικόνα 6

Κάνοντας ευκολότερες τις βασικές συνομιλίες, θα ανακούφιζε πολύ το άγχος της διαμονής μας σε μια ξένη χώρα. Τα Google Pixel Buds είναι πλέον διαθέσιμα στο Google Store και θα χρειαστεί να φτάσουν στα χέρια σας από επτά έως οκτώ εβδομάδες.

Η Google κυκλοφόρησε ακουστικά που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο - Εικόνα 7

[googlestore] [techblog] [klik]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement