
Η δουλειά του δασκάλου είναι σίγουρα δημιουργική και ευχάριστη. Είναι όμως και δύσκολη και απαιτητική. Και όλα αυτά, επειδή έχει να κάνει με μικρούς ανθρώπους. Με παιδιά που δεν έχουν ακόμα διαμορφώσει χαρακτήρα και σίγουρα δεν είναι πολύ εύκολα στη συνεννόηση.
Οι δάσκαλοι, λοιπόν, αρκετές φορές έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες συμπεριφορές και καταστάσεις, τις οποίες οφείλουν και να χειριστούν με τη δέουσα προσοχή.
Μια δασκάλα δημοτικού στο Τέξας, όμως, ένιωσε η δουλειά της να μην έχει κανένα νόημα, όταν οι μαθητές δεν σεβάστηκαν για άλλη μία φορά τα όσα έκανε για εκείνους.
Η Julie Marburger, διδάσκει στην έκτη δημοτικού, αλλά εκείνο που την εκνεύρισε περισσότερο από όλα και την οδήγησε να αφήσει την δουλειά της νωρίτερα, ήταν οι γονείς των μαθητών της.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Ή ΟΧΙ
«Έφυγα από τη δουλειά μου νωρίτερα σήμερα, εξαιτίας ενός περιστατικού με έναν γονέα, το οποίο με άφησε συναισθηματικά ανίκανη να συνεχίσω. Είχα ήδη αρχίσει να σκέφτομαι να αφήσω τη δουλειά μου στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σήμερα, η απόφασή μου οριστικοποιήθηκε. Δεν ξέρω, μάλιστα, αν θα αντέξω και μέχρι τότε. Οι γονείς δεν δείχνουν πια κανέναν σεβασμό και τα παιδιά τους είναι πολύ χειρότερα. Η διοίκηση φαίνεται να θέλει να κρατά πάντα ευτυχισμένους τους γονείς, μη αφήνοντάς μου περιθώρια να κάνω σωστά τη δουλειά μου: Να διδάξω τα παιδιά!
Έχω ανεχτεί αρκετά και φτάνω στα όριά μου. Δυστυχώς, σήμερα ένας γονιός αποφάσισε, ότι δεν ήταν σωστό να επιπλήξω τον γιο του για την ανάρμοστη συμπεριφορά του και θέλησε να μου το φωνάξει με αγένεια μπροστά στο παιδί του.
Την επόμενη εβδομάδα παραδίδουμε βαθμούς και οι περισσότεροι μαθητές μου δεν μου έχουν φέρει τις εργασίες τους. Δείχνουν και τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους να μην νοιάζονται για τίποτα. Έστειλα e-mails, τους μίλησα από κοντά, προσπάθησα να τους τηλεφωνήσω. Τώρα, όμως, είναι πολύ πιθανό να συνομιλώ με γονείς και να πρέπει να απαντήσω στο γιατί τα παιδιά τους απέτυχαν. Ο διευθυντής μου θα θέλει να μάθει γιατί το άφησα να συμβεί και δεν στήριξα τους μαθητές μου, ακόμα και αν έχω κάνει τα πάντα για να τους βοηθήσω. Και η ενοχλητική συμπεριφορά στην τάξη μου δεν θα διορθωθεί. Και το περιμένω αυτό, επειδή έτσι γίνεται στο τέλος κάθε τριμήνου.
Δεν έχω ακούσει σε κανένα άλλο επάγγελμα ο εργαζόμενος να δίνει τόση ενέργεια, να σπαταλά χρόνο από την προσωπική του ζωή, να δίνει χρήματα από την τσέπη του και να πληρώνεται τόσο άσχημα. Οι δάσκαλοι που γνώρισα είναι ευγενικοί και γενναιόδωροι και όμως τους συμπεριφέρονται όλοι με μεγάλη ασέβεια. Οι περισσότεροι γονείς δεν ξοδεύουν πάνω από τρεις ώρες ημερησίως με τα παιδιά τους και όμως εμείς περνάμε μαζί τους 8 ώρες την ημέρα! Είναι πολύ να ζητάμε την στοιχειώδη ευγένεια και μια πολιτισμένη συζήτηση;
Η δική μου τάξη ήταν το όνειρό μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σκέφτομαι να έχω μαθητές. Η καρδιά μου έσπασε όταν αντιλήφθηκα, ότι η πραγματικότητα είναι τόσο διαφορετική. Και αυτό ακούω και από άλλους δασκάλους. Η χώρα μας σε λίγο καιρό θα έχει “εκπαιδευτική κρίση”, εκτός και αν η κακοποίηση των δασκάλων σταματήσει.
Οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να χαϊδεύουν και να κακομαθαίνουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που θα εξαπλωθεί μέσω της κοινωνίας μας όπως η πυρκαγιά. Δεν είναι δίκαιο για την κοινωνία, και το πιο σημαντικό, δεν είναι δίκαιο για τα παιδιά να τα διδαχθούν, ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι σωστή. Δεν θα τα οδηγήσει σε μία επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή!
Πολλοί θα πουν, ότι δεν πρέπει να αναρτώ τέτοιου είδους καταστάσεις και σχόλια. Ότι πρέπει να προωθώ την εκπαίδευση και να είμαι θετική. Δεν με νοιάζει, όμως, πια. Το όποιο πάθος μου για αυτό το επάγγελμα εξανεμίστηκε…»
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Η ιστορία της Στέλλας: Δυο φορές, ένα τέλος που δεν επέλεξα!
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Ντρέπομαι για τη νύφη μου! Φοράει μπλούζες με 10€!
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Η μητέρα μου, μου είπε ότι είμαι παιδί αλλουνού. Θέλω να βρω τον πατέρα μου αλλά νομίζω ότι είναι ο ξάδερφός της…
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Οι γονείς μας, μας εγκατέλειψαν. Η κακοποίηση στο ίδρυμα είναι η μόνη αγάπη που πήρα σαν παιδί
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Η σπιτονοικοκυρά με παρακολουθεί από το μπαλκόνι και μπαίνει σπίτι όποτε θέλει με κλειδί. Επιτρέπεται;
-
LIFESTYLE
Δώρα Τσαμπάζη: «Η μητρότητα για μένα είναι η απόλυτη μοναξιά που μετέτρεψα σε δύναμη και αισιοδοξία»
-
ΕΛΛΑΔΑ
“Υπάρχει αυτή η φήμη για μένα”: Πάολα, η πραγματική ηλικία, η σχέση με την κόρη της & τα “καρφιά” για Eurovision
-
ΕΛΛΑΔΑ
Νίκη Κεραμέως: «Ο 7χρονος γιος μου ακούει τη λέξη εκλογές και τρελαίνεται»
-
ΕΛΛΑΔΑ
Μην κάνετε το λάθος και σταματήσετε: Το κόλπο των ληστών που κάνουν στην εθνική και κλέβουν τα αμάξια
-
ΔΙΑΦΟΡΑ
Τεστ προσωπικότητας: Το ζώο που βλέπεις πρώτο “μαρτυράει” τις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα σου
-
LIFESTYLE
To εξοχικό σπίτι της Χριστίνας Μπόμπα και του Σάκη Τανιμανίδη με τη παραμυθένια θέα είναι το στολίδι της Αντιπάρου
-
LIFESTYLE
Άριελ Κωνσταντινίδη: “Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν με ήθελε αυτόφωτη κι επιτυχημένη. Με σκλάβωσε αυτός ο δεσμός”
-
LIFESTYLE
Ο ένας πιο όμορφος από τον άλλο… Τα παιδιά της Ντορέττας Παπαδημητρίου μεγάλωσαν και έγιναν γοητευτικοί νεαροί
-
LIFESTYLE
Νύφη & πεθερά αγκαλιά: Η Βίκυ Κάβουρα ποζάρει με τη μαμά του Γιώργου Τζαβέλλα και όλοι τις περνάν για αδερφές
-
LIFESTYLE
“Τους παντρεύετε;”: Η Μαρία Μπακοδήμου ποζάρει με τους 2 γιους της & το διαδίκτυο “παραληρεί” με την ομορφιά τους
-
ΚΟΣΜΟΣ
Γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο, ετοίμαζαν γάμο και 2 χρόνια μετά συνειδητοποίησε ότι ο σύντροφός της ήταν.. γυναίκα
-
LIFESTYLE
Άννα Μπεζάν για Χριστίνα Παππά: «Είναι η επιτομή της χαζογιαγιάς»
-
LIFESTYLE
Αγνώριστος μετά την απομόνωσή του: Η πρώτη φώτο του Νότη Σφακιανάκη ύστερα από όλα αυτά που τον «τσάκισαν»
-
LIFESTYLE
Δανάη Μπάρκα για την κατάψυξη ωαρίων: «Όλα είναι εύκολα αρκεί να τα θες και να έχεις καλή ψυχολογία»
-
LIFESTYLE
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Δημοσίευσε φωτογραφία με τον Κίμωνα Κουρή
-
LIFESTYLE
Δημήτρης Αλεξανδρής: «Δεν με επηρεάζει η επιτυχία του Σασμού φέτος, εμείς είμαστε μια γενιά πολύ τυχερή»
-
LIFESTYLE
Έλλη Κοκκίνου: Ο γιος της έγινε 15 χρονών
-
LIFESTYLE
Γιάννης Κατινάκης: «Μου αρέσουν οι άντρες και είμαι πλέον αποδεκτός»
-
LIFESTYLE
Μεγακλής Βιντιάδης: «Συγχώρησα την Πωλίνα όταν έμεινε έγκυος από άλλον, μου το είπε τους πρώτους μήνες»
-
LIFESTYLE
«Ο λόγος που δεν του είπε να έρθει»:Ποια είναι η αιτία που η Μαρία Ηλιάκη δεν κάλεσε τον Μουτσινά στη Βάφτιση της κόρης της
-
LIFESTYLE
Ταλαιπωρημένος με κοντό ξανθό μαλλί: Πως εμφανίστηκε ο Sin Boy εμφανίστηκει μετά τις φήμες και είναι πραγματικά αγνώριστος
-
ΕΛΛΑΔΑ
Αστυνομικοί ήρωες μετέφεραν μικρό κοριτσάκι στο «Παπανικολάου» σε 8 λεπτά και του έσωσαν τη ζωή
-
LIFESTYLE
Βάνα Μπάρμπα: Συγκινεί για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, «Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο, με στήριξε σε πολλά πράγματα»
-
LIFESTYLE
Κυριάκος Κυανός: Ανακάλυψα τον καρκίνο, όταν είχα ένα ατύχημα στο πόδι που δεν θεραπευόταν
-
ΔΙΑΦΟΡΑ
Οι πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες της εβδομάδας