ΖΩΔΙΑ

Η γυναίκα ζυγός ξέρει να αγαπά και δεν προδίδει ποτέ

Η γυναίκα ζυγός ξέρει να αγαπά και δεν προδίδει ποτέ
Advertisement

Είμαστε ρομαντικές, είμαστε δίκαιες, είμαστε καλλιτέχνιδες κι αυτός είναι ο μήνας μας. Με λίγα λόγια είμαστε ζυγοί και γι’αυτό θα πρέπει να μας αγαπάτε λίγο παραπάνω.

Πολλά έχουν ειπωθεί για μας. Το πιο λάθος από όλα είναι ότι ζυγίζουμε τα πάντα. Είναι άλλωστε στη φύση μας, λένε. Κι όμως δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον όχι κατά κανόνα. Είμαστε υπέρμαχοι της δικαιοσύνης. Θέλουμε το σωστό, το διεκδικούμε και το διαφυλάσσουμε. Κι όταν όλα γύρω μας γίνονται αντάρα κι εμείς καλούμαστε να πάρουμε θέση, συνήθως λύνουμε τα πάντα διατηρώντας την ουδετερότητά μας. Ω ναι, αν θες κάτι να μας προσάψεις, αυτό είναι ότι είμαστε διπλωμάτες. Αλλά πού είναι το κακό σε αυτό όταν όλοι είναι ευχαριστημένοι; Πουθενά, σε βεβαιώ…

Οι γυναίκες ζυγοί που λες φίλε μου είμαστε περίεργα πλάσματα. Νεραϊδοπιάσματα θα έλεγε κανείς. Αγαπάμε το όμορφο ντύσιμο αλλά όχι με την κλασική έννοια του όρου. Βλέπεις εμείς δεν ακολουθούμε τη μόδα, τη δημιουργούμε! Είναι που μας αρέσει κάθε τι ιδιαίτερο και καταφέρνουμε να το “χωνεύουμε” πάνω μας με τον πιο αρμονικό τρόπο. Μόνο εμείς, όμως, κι άλλος κανείς.

Κι όσο να πεις για την καρδιά μας; Περιβόλι ολάνθιστο την άνοιξη, αλλά μη μας πειράξεις. Εκεί βγάζουμε νύχια και πας από εκεί που ήρθες. Είπαμε, η δικαιοσύνη είναι έντονη μέσα μας κι ακόμη πιο έντονη όταν θιγόμαστε οι ίδιοι.

Μπορείς να μας εμπιστευτείς τα πάντα σου. Το στόμα μας θα το ανοίξουμε μόνο για να συμβουλεύσουμε. Άλλωστε βαθιά μέσα μας πιστεύουμε πως γεννηθήκαμε με τη λέξη “εξομολόγος” γραμμένη στο μέτωπό μας.

 

Η φύση μας είναι βαθιά καλλιτεχνική. Μας αρέσει κάθε τι καλαίσθητο, κάθε τι που αποπνέει έναν αέρα δημιουργίας. Μουσική, χορός, τραγούδι, ζωγραφική, δημιουργική γραφή, η τέχνη γενικότερα, δείχνουν να φτιάχτηκαν από μας για μας. Και τα καταφέρνουμε καλά, δεν έχει κανείς αμφιβολία. Κι όχι αυτό δεν είναι ψωνισμένο, είναι απλά μια ευρέως αποδεκτή αλήθεια.

Ψυχές βαθιές και καρδιές που χωρούν όλο τον κόσμο. Που πιστεύουν στην όμορφη πλευρά των ανθρώπων κι αν αυτή δεν υπάρχει, παλεύουν να τη δημιουργήσουν. Την πατάμε βέβαια πολύ συχνά, αλλά εντάσσεται κι αυτό, μέσα στα πλαίσια της όλης μας κοσμοθεωρίας, στα διδάγματα του μεγάλου σχολείου της ζωής όπου όλοι μας είμαστε μαθητές.

Κι αν μας ρωτήσεις για τον έρωτα, απάντηση δε θα πάρεις, Μόνο ένα αχ μακρόσυρτο και παθιασμένο. Γιατί το συναίσθημα ποτίζει στο δέρμα μας. Ξέρουμε να αγαπάμε και να δινόμαστε. Ξέρουμε να φροντίζουμε και να νοιαζόμαστε. Και το κυριότερο; Ξέρουμε να εξωτερικεύουμε όσα νιώθουμε, να μην τα κρατάμε για τον εαυτό μας και μετανιώνουμε μετά για όσα δεν είπαμε.

Οι γυναίκες ζυγοί είμαστε πιστές στον έρωτα, πιστές στον άντρα που θα μας γοητεύσει. Δε θα προδώσουμε μήτε αίσθημα μήτε φίλο. Θα στέκουμε εκεί, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα. Γιατί σε αυτό το θέμα, καρδιά και μυαλό είναι σε πλήρη ταύτιση, πλήρως ζυγισμένα και ισορροπημένα. Αλίμονο άλλωστε, τι ζυγοί θα ήμασταν αν δεν ξέραμε από ισορροπίες…

Δέξου αυτό που είμαστε, “εκμεταλλεύσου” το χωρίς να μας πατήσεις γιατί θα αντιδράσουμε κι αγάπα μας γι’αυτό που σου χαρίζουμε. Αγάπα μας γι’αυτό που είμαστε. Και δε θα χάσεις…

Της Στεύης Τσούτση.

Πηγή: ewoman.gr

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement