ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γυναίκα γέννησε κρυφά στο σπίτι της και πέταξε το πτώμα του θνησιγενούς μωρού της στην αποχέτευση των γονιών της

Γυναίκα γέννησε κρυφά στο σπίτι της και πέταξε το πτώμα του θνησιγενούς μωρού της στην αποχέτευση των γονιών της
Advertisement

Μια γυναίκα, η οποία έκρυψε το σώμα του νεκρού μωρού της σε μια αποχέτευση λίγο μετά τη γέννηση του, έκλαιγε στο εδώλιο καθώς καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση.

Η 29χρονη Sinead Connett, έκρυψε την εγκυμοσύνη της από την οικογένεια και τους φίλους της πριν γεννήσει στο μπάνιο του σπιτιού που μοιραζόταν με τον ανυποψίαστο φίλο της.

Η Connett έκρυψε το σώμα του μωρού στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της και τρεις μέρες αργότερα πήγε στο σπίτι των γονιών της που βρισκόταν 160 μίλια μακριά, στο Grimsby.

Γυναίκα γέννησε κρυφά στο σπίτι της και πέταξε το πτώμα του θνησιγενούς μωρού της στην αποχέτευση των γονιών της - Εικόνα 2

Η γυναίκα τύλιξε το μικροσκοπικό μωρό σε μια πετσέτα και τρεις πλαστικές σακούλες του Marks and Spencer πριν το ρίξει στην αποχέτευση.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, δεν είναι ακόμα γνωστό πώς ακριβώς πέθανε το μωρό αφού η Connett είπε ένα σωρό ψέμματα στις αστυνομικές συνεντεύξεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ισχυριζόταν ότι βιάστηκε από έναν οδηγό ταξί, ενώ ήταν μεθυσμένη μετά από ένα πάρτι.

Τελικά είπε στους αξιωματικούς ότι γέννησε το γιο της μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Τουρκία – αλλά το μωρό ήταν νεκρό.

Ο εισαγγελέας Jeremy Evans είπε ότι το μωρό βρέθηκε να έχει κάταγμα στο κρανίο του, αν και αυτό μπορεί να οφείλεται στο φτυάρι που χρησιμοποίησε η Connett για να κρύψει το σώμα του.

Γυναίκα γέννησε κρυφά στο σπίτι της και πέταξε το πτώμα του θνησιγενούς μωρού της στην αποχέτευση των γονιών της - Εικόνα 3

Καμία αιτία θανάτου δεν μπορούσε να βρεθεί λόγω της αποσύνθεσης του σώματος και ο δικαστής δήλωσε ότι ποτέ δεν θα μαθευτεί αν το μωρό θα μπορούσε να σωθεί από ιατρούς.

Η Connett συνέχισε κανονικά τη ζωή της έως ότου βρέθηκαν τα ίχνη του μωρού, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, από έναν υδραυλικό, ο οποίος πήγε να ξεφράξει την αποχέτευση.

Η απόφοιτος πανεπιστημίου, η οποία εργάστηκε στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων της Tesco, αρνήθηκε τα πάντα, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία του DNA αποκάλυψαν ότι ήταν η μητέρα του βρέφους.

Αγνοώντας τα αιτήματά της για έλεος, o δικαστής Jeremy Richardson QC της είπε: «Είσαι υπεύθυνη αυτής της αξιοθρήνητης κατάστασης και πρέπει να τιμωρηθείς».

Οι γονείς της Stuart και Anne Connett, από το Grimsby και ο φίλος της Jonathan Layfield, τον οποίο έχει παντρευτεί, δεν είχαν ιδέα ότι ήταν έγκυος ή ότι είχε γεννήσει. Η Connett τους είχε πει ότι για «λόγους υγείας» είχε φουσκωμένο στομάχι.

Δεν ήθελε να το πει στον Layfield γιατί φοβόταν πως το μωρό θα κατέστρεφε τη σχέση τους. Επίσης, ήταν γυναίκα καριέρας και φοβόταν να μη χάσει τη δουλειά της.

Η αποκάλυψη, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2016, σόκαρε τους γονείς της Connett, οι οποίοι βοήθησαν την αστυνομία να ξεδιαλύνει το μυστήριο.

Γυναίκα γέννησε κρυφά στο σπίτι της και πέταξε το πτώμα του θνησιγενούς μωρού της στην αποχέτευση των γονιών της - Εικόνα 4

Οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι η Connett ήταν η μητέρα. Έλεγε ψέματα στην αστυνομία για βιασμό, κι έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν μια μεγάλη έρευνα. Η Connett ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να αναφέρει την επίθεση ούτε να κρατήσει το μωρό.

Οι ντετέκτιβς αμφισβήτησαν την ιστορία της Connett και οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι ο Layfield ήταν ο πατέρας του μωρού. Τελικά η Connett ομολόγησε, λέγοντας: «έκανα κάτι τρομερό».

Το δικαστήριο είπε ότι η εγκυμοσύνη της επιβεβαιώθηκε από έναν γενικό ιατρό τον Ιανουάριο του 2013, αλλά η Connett καθυστέρησε να πάει να κάνει άμβλωση.

Ο δικαστής Jeremy Richardson δήλωσε: “Μας εξαπάτησες όλους με ένα σωρό ψέματα. “

“Με την συμπεριφορά σου έχεις φέρει τη δυστυχία και τη ντροπή σε εσένα και την οικογένειά σου.”

“Στέρησες από το νεκρό γιο σου οποιαδήποτε αξιοπρέπεια. Πολλοί θα περιγράψουν τη συμπεριφορά σου ως τραγική.”

“Ήθελες να κρύψεις την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και το θάνατο του γιου σου. Η συμπεριφορά σου ήταν πραγματικά απαράδεκτη.”

Η Connett κατάφερε να κρύψει την εγκυμοσύνη της, τη γέννηση και το θάνατο του γιου της από ολόκληρη την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της, τον οποίο παντρεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το σώμα του μωρού είχε τοποθετηθεί σε ένα φρεάτιο της αποχέτευσης του σπιτιού των γονιών της, στο Grimsby, στις 9 Αυγούστου του 2013, αλλά βρέθηκε σχεδόν τρία χρόνια αργότερα στις 11 Φεβρουαρίου του 2016.

Γυναίκα γέννησε κρυφά στο σπίτι της και πέταξε το πτώμα του θνησιγενούς μωρού της στην αποχέτευση των γονιών της - Εικόνα 5

Η Connett τελικά είπε στους αξιωματικούς στην τελευταία συνέντευξή της ότι έφερε στον κόσμο ένα θνησιγενές μωρό στις 9 Αυγούστου του 2013 στο μπάνιο του διαμερίσματός της στην Margate της Kent, χωρίς ιατρική βοήθεια.

Μετά τη γέννηση, η Connett έκρυψε το σώμα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της.

Στις 9 Αυγούστου, πέταξε το σώμα του μωρού σε ένα φρεάτιο αποχέτευσης στο πίσω μέρος του σπιτιού της μητέρας της στο Grimsby του Lincolnshire.

Ο πατέρας της, Connett Stuart, τηλεφώνησε σε έναν υδραυλικό τρία χρόνια αργότερα, αφού το ζευγάρι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την αποχέτευση, ο οποίος βρήκε το πτώμα του μωρού σε πλήρη αποσύνθεση.

Γυναίκα γέννησε κρυφά στο σπίτι της και πέταξε το πτώμα του θνησιγενούς μωρού της στην αποχέτευση των γονιών της - Εικόνα 6

Η Connett, ξέσπασε σε δάκρυα καθώς απομακρυνόταν από το εδώλιο.

Η οικογένεια της την αποχαιρέτησε και ο σύζυγος της, Jonathan, της έστειλε από μακριά ένα φιλί.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement