ΔΙΑΦΟΡΑ

Γερνάω μαμά

Γερνάω μαμά
Advertisement

Γερνάω μαμά… γερνάμε μαμά! Πως θα ήθελα να σταματήσω το χρόνο εδώ και τώρα. Να γυρίσω την κλεψύδρα ανάποδα. Όχι δεν με πειράζουν οι ρυτίδες… αυτές που έχουν χαρακώσει βαθιά πια το δικό σου πρόσωπο και έχουν κάνει αχνά την εμφάνιση τους πια και στο δικό μου…

Μαμά πεινάω, μαμά…  Κάποτε σε κυνηγούσα από πίσω, χωνόμουν κάτω από τη φούστα, αναζητούσα το χάδι σου, ήθελα να ήσουν εκεί για κάθε μου ανάγκη, σε κάθε μου στιγμή. Τώρα έχω τα δικά μου παιδιά που αναζητούν τη ζεστασιά της δικής μου αγκαλιάς. Και, όμως, εγώ πάντα αισθάνομαι ότι η δική σου αγκαλιά είναι πιο ασφαλής από κάθε άλλη αγκαλιά, ακόμη και από τη δική μου, αυτή που προσφέρω στα παιδιά μου.

Γερνάω μαμά - Εικόνα 2

Φοβάμαι μαμά… ότι θα γίνω σαν εσένα, ότι θα θυσιάσω όλα όσα θυσίασες εσύ. Και ήταν πολλά. Ότι θα χάσω τον εαυτό μου. Από την άλλη ακριβώς αυτή η “θυσία” μας έκανε αυτό που είμαστε σήμερα. Αυτή η βαθιά πεποίθηση ότι το παν είναι η οικογένεια, ότι είναι πάνω και από τον εαυατό μας. Φοβάμαι ακόμη περισσότερο μήπως γίνω το κακέκτυπο σου. Τώρα ξέρω εμείς σου δίναμε δύναμη να συνεχίσεις, όπως και εμένα μου δίνουν τα παιδιά μου δύναμη να προχωρήσω μπροστά, να μην τα παρατάω, να ξεπερνάω κάθε δυσκολία και να βλέπω μόνο αισιόδοξα το μέλλον…

Φοβάμαι μαμά… ότι οι μέρες μας είναι μετρημένες. Και εγώ δεν έχω προλάβει να σου πω αυτά που θα ήθελα. Και εγώ δεν έχω “καταθέσει” τη δική μου ψυχή στα πόδια σου όπως εσύ “κατέθεσες” τη ζωή σου στα χέρια μου.

Γερνάω μαμά… γερνάμε μαμά και τρέχουμε να προλάβουμε… αγωνιούμε εσύ για μένα και εγώ για σένα. Και οι δύο για τα παιδιά μου. Αυτά που τώρα πια μας γεμίζουν φως, μας γεμίζουν ελπίδα και σκορπίζουν χαμόγελα και στα πιο θλιμμένα χείλη και στις πιο σκοτεινές ημέρες….

Πια μια τόσο μικρή λέξη, με τόσο μεγάλο νόημα… μπήκε και αυτή στη ζωή μας… για αυτό φοβάμαι μαμά.

Τα βράδια ήσουν η αγκαλιά και… όταν γύριζα αργά θα σου τα πάρω τα κλειδιά σα να σε βλέπω να μου λες.

4moms

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement