ΔΙΑΦΟΡΑ

Γεννημένο χωρίς μάτια, αυτό το Γκόλντεν Ριτρίβερ Γίνεται Σκύλος Θεραπείας για Άτομα με Αναπηρία και Ψυχικές Ασθένειες

Γεννημένο χωρίς μάτια, αυτό το Γκόλντεν Ριτρίβερ Γίνεται Σκύλος Θεραπείας για Άτομα με Αναπηρία και Ψυχικές Ασθένειες
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι ήταν τυφλός από τη γέννηση του και μεγάλωσε σε μία μονάδα μαζικής εκτροφής σκύλων, ο Smiley το Γκόλντεν Ριτρίβερ δεν φαίνεται να έχει τίποτα που να τον στεναχωρεί. Αυτό το μονίμως ευτυχισμένο κουτάβι είναι τόσο ενεργητικό, χαρούμενο και αγαπάει που δουλεύει σαν σκύλος θεραπείας, μοιράζοντας καθημερινά την αγάπη του σε ψυχικά ασθενείς και ανάπηρους.

Η Stacey Morrison, η φωτογράφος πίσω από τις όμορφες εικόνες που θα δείτε παρακάτω, είχε αυτό να πει για τον Smiley. «Σκοντάφτει συχνά πάνω σε πράγματα. Και όπως πρόσφατα έμαθα, όταν τρέχει προς εσάς, δεν ξέρει πότε να σταματήσει! Κατά τ΄άλλα τα πάει εξαιρετικά καλά».

Η ιδιοκτήτρια του Smiley, μία επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων που ονομάζεται Joanne, λέει ότι είναι σημαντικό να διερευνά το περιβάλλον μόνος του, χρησιμοποιώντας τα δικά του ένστικτα, χωρίς οι άνθρωποι να τρέχουν από πίσω του ή να δυσαρεστούνται κάθε φορά που χτυπάει πάνω σε κάτι».

Η Joanne βρήκε τον Smiley σε ένα παράνομο εκτροφείο σκύλων

Γεννήθηκε χωρίς μάτια και τα σημεία αυτά ράφτηκαν για να σταματήσουν οι μολύνσεις

Ευτυχώς, η τύφλωση του δεν εμπόδισε τη Joanne να τον υιοθετήσει!
Γεννημένο χωρίς τα μάτια, αυτό το χαμογελαστό Golden Retriever Γίνεται Σκύλος Θεραπείας για Άτομα με Αναπηρία και Ψυχικές Ασθένειες+++Π - Εικόνα 4 Τώρα εργάζεται ακόμη και ως σκύλος θεραπείας (με άδεια) για ψυχικά ασθενείς και άτομα με αναπηρία

Πώς θα μπορούσατε να μην ερωτευτείτε αυτό το πρόσωπο; »

Μερικοί από τους ασθενείς του δεν χαμογελούν παρά μόνο όταν τους επισκέπτεται ο Smiley

«Ο Smiley είναι εντελώς συντονισμένος με τη Joanne. Από τον ήχο των βημάτων της μέχρι τον τόνο της φωνής της – οι υποδείξεις της τον ενημερώνουν αν είναι ασφαλής ή αν υπάρχει εμπόδιο στο δρόμο του. »

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement