ΚΟΣΜΟΣ

Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές

Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές
Advertisement

Για όποιον φοβάται τα ύψη, οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι ευχάριστο θέαμα. Μπορεί οι γέφυρες από μόνες τους να προκαλούν αίσθημα ανησυχίας, ειδικά όταν είναι πολύ ψηλές, πολύ απότομες ή πολύ ασταθείς, αλλά στις γέφυρες στις φωτογραφίες αυτές πολύ λίγοι άνθρωποι θα νιώθουν άνετα.

Άλλες αποτελούνται μόνο από μερικά κομμάτια ξύλου «δεμένα» παράλληλα. Μία αποτελείται μόνο από δύο κομμάτια ξύλου (!), ένα για τα πόδια κι ένα για τα χέρια. Κι άλλες είναι πολύ πιο σύγχρονες αλλά η θέση ή η κατασκευή τους και πάλι κόβουν την ανάσα.

Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - ΕικόναΚριμαία. Πανέμορφη θέα αλλά για να την απολαύσουν οι επισκέπτες θα πρέπει να διασχίσουν αυτές τις ξύλινες γέφυρες Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα1Βουνό Hua, Κίνα. Γέφυρα που προκαλεί ίλιγγο στο απόκρημνο επικίνδυνο βουνό. Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα2Πακιστάν. Ένας τρόπος να διασχίσει κανείς τον ποταμό Hunza στα βουνά Karakoram είναι η εικονιζόμενη γέφυρα Hussaini που αποτελείται από κομμάτια ξύλου δεμένα παράλληλα. Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα3

Μαλαισία.Η γέφυρα Langkawi ολοκληρώθηκε το 2004 και βρίσκεται σε ύψος 100 μέτρων από το έδαφος, στο βουνό Machinchang. Μπορεί να «σηκώσει» ταυτόχρονα 250 άτομα που θα απολαύσουν την ανεμπόδιστη θέα.

Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα4
Νότια Κορέα. Εμπειρία για όσους αγαπούν την αδρεναλίνη οι σχεδόν κάθετες γέφυρες- σκάλες στο πάρκο Daedunsan.

Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα5

Γαλλία. Δείχνει να είναι η πιο ασφαλής γέφυρα της «συλλογής». Ωστόσο η γέφυρα Millau Viaduct στη Γαλλία βρίσκεται σε τόσο μεγάλο ύψος που πολλές φορές βρίσκεται πάνω από τα σύννεφα. Στο υψηλότερο σημείο της είναι ψηλότερη και από τον Πύργο του Άιφελ. Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα6ΗΠΑ. Αυτή τη γέφυρα την έφτιαξε η φύση και δεν διαθέτει προστατευτικά αλλά γκρεμούς και από τις δύο πλευρές της. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που πήρε η «Γέφυρα του διαβόλου» στην περιοχή της Αριζόνα. Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα7ΗΠΑ. Μην κοιτάξεις κάτω! Η γέφυρα αυτή στο Κολοράντο είναι η υψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Αμερικής σε ύψος 320 μέτρων πάνω από το έδαφος. Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα8

Βιετνάμ. Η επιτομή της απλότητας με δύο κομμάτια ξύλου… Γέφυρες που δύσκολα θα περπατούσες πάνω σε αυτές - Εικόνα9

Περού. Η γέφυρα Qeswachaka είναι χειροποίητη. Κάθε χρόνο ντόπιοι χωρικοί τη φτιάχνουν και κάθε χρόνο η χρήση και τα στοιχεία της φύσης τη φθείρουν.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement