ΕΛΛΑΔΑ

H Frontex απομακρύνει τους αξιωματικούς της από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στην Χίο -Εντόπισε ίχνη αμίαντου

H Frontex απομακρύνει τους αξιωματικούς της από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στην Χίο -Εντόπισε ίχνη αμίαντου
Advertisement

Σε διακοπή της εργασίας των 32 αξιωματικών της στο νησί της Χίου ανακοίνωσε η Frontex καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ανησυχεί ότι θα μολυνθούν από τον αμίαντο στο κτήριο που στεγάζεται το κέντρο καταγραφής μεταναστών στα Ταμπάκικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου στην οροφή του παλαιού εργοστασίου που επελέγη για να στεγαστεί το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

«Λόγω ανησυχίας για πιθανή μόλυνση οι ειδικοί της ταυτοποίησης καθώς και οι μεταφραστές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται εκεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Frontex.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Frontex δήλωσε: «Η Frontex είναι υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των αξιωματικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να εργάζονται για πολλές ώρες καθημερινά στο συγκεκριμένο κέντρο καταγραφής στην Χίο μέχρι να πάρουμε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πιθανής μόλυνσης από αμίαντο».

«Η Frontex είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου τις διαδικασίες καταγραφής μόλις τοποθετηθούμε σε κατάλληλες εγκαταστάσεις ή μόλις οι έλεγχοι δείξουν ότι ο αέρας μέσα στις παρούσες εγκαταστάσεις δεν είναι μολυσμένος» πρόσθεσε διευθυντής της Frontex.

Πηγή

Advertisement