ΕΛΛΑΔΑ

Οι φωτογραφίες των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου με στολή [εικόνες]

Οι φωτογραφίες των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου με στολή [εικόνες]
Advertisement

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με στολή των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Αναστάσιος Τουλίτσης, υποπλοίαρχος, 37 ετών, κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου 

Κωνσταντίνος Πανανάς, υποπλοίαρχος, 34 ετών, συγκυβερνήτης στο ελικόπτερο

Ελευθέριος Ευαγγέλου, ανθυπασπιστής, 36 ετών, ναυτίλος

Το χρονικό της τραγωδίας
Το ελικόπτερο Agusta Bell 12 είχε απογειωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο της πρόσκρουσης ήταν σε υψόμετρο 295 μέτρων, υπερδιπλάσιο του ύψους στο οποίο πετούσε το ελικόπτερο μετέχοντας στην άσκηση. Στο σημείο της πρόσκρουσης αποκόπηκε η ουρά του ελικοπτέρου.

Στις 4:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Οι σοροί του Κωνσταντίνου Πανανά και του Ελευθέριου Ευαγγέλου εντοπίστηκαν την Πέμπτη, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης. Η σορός του κυβερνήτη Αναστάσιου Τουλίτση εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή

Advertisement