ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Φαντάσου, να είσαι τόσο τυχερός που να γνωρίσεις τον έpωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο.

Φαντάσου, να είσαι τόσο τυχερός που να γνωρίσεις τον έpωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο.
Advertisement

Γράφει η Πράξια Αρέστη

Μπορεί ο έpωτας να γίνει φιλία και η φιλία να γίνει έpωτας;

Ένα debate που κρατάει χρόνια.

Λοιπόν, σε αυτή τη ζωή πια δεν αποκλείω τίποτα. Έμαθα ότι τα πάντα είναι δυνατά, καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε ανθρώπινη σχέση διαφέρει από την άλλη.

Και καθώς σκέφτομαι ότι στο αιώνιο debate της φιλίας και του έpωτα δεν υπάρχει ποτέ μία και μοναδική απάντηση, καταλήγω σ’ ένα άλλο συμπέρασμα, που ίσως τελικά να είναι κι αυτό που θα μας φέρει πιο κοντά σε μία ευτυχισμένη σχέση ή γάμο ή τελοσπάντων οτιδήποτε αποφασίσουν να έχουν δύο άνθρωποι (δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες ποτέ).

Τι κι αν γνωρίσεις στον ίδιο άνθρωπο και τη φιλία και τον έpωτα; Αυτό βέβαια θα σημαίνει ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις από τον άλλο, ότι είσαι απόλυτα ειλικρινής με τα αισθήματά σου και απέναντι στον άλλο και ότι νιώθεις ανοιχτός να εμπιστευτείς και να είσαι ο εαυτός σου.

Σπάνια ένας άνθρωπος καταφέρνει ή έστω θέλει να μας κάνει ν’ ανοιχτούμε σε τέτοιο βαθμό που όταν είσαι μαζί του, νιώθεις την απόλυτη ελευθερία.

Τι έρχεται πρώτα, όμως; Ο έpωτας ή η φιλία; Γιατί να μην αναπτύσσονται αυτά τα δύο μέσα σας παράλληλα και αμοιβαία; Ναι, είναι το πιο σπάνιο που μπορεί να μας συμβεί, είναι όμως και το απόλυτα τέλειο.

Καθώς γίνεσαι φίλος με κάποιον και μαζί του πίνεις, γελάς, μιλάς για το παρελθόν σου άφοβα ή έστω δουλεύεις μαζί του, παράλληλα αρχίζεις ν’ αναγνωρίζεις τα όμορφα μάτια του, τα τέλεια χείλη του, τα δυνατά του μπράτσα και μία γλυκιά διαμάχη ξεκινάει μέσα σου που καταλήγει και τελειώνει στα σεντόνια του. Σημασία τι έχει τελικά; Ότι μαζί του περνάς καλά. Όπως ακριβώς με τους φίλους σου. Σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου. Σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Κι αυτός νιώθει το ίδιο άνετα μαζί σου.

Ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι υπέροχος, η χημεία στο σeξ τέλεια και οι τσακωμοί σας έντονοι.

Ακόμη και την ώρα που βρίσκεται από πάνω σου θα βρείτε κάτι να πείτε για να γελάσετε ή να θυμώσετε. Κι όλα τα προβλήματα τα συζητάτε μαζί. Βλέπετε μαζί ταινίες, παίζετε στον καναπέ, πάτε ξεχωριστά διακοπές ή βγαίνετε μόνοι με φίλους και μετά όταν συναντιέστε πίσω στο σπίτι, διασφαλίζετε τον έpωτα σας με ένα στα γρήγορα στον καναπέ.

Φαντάσου να βρεις τον έpωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο. Και να είναι αμοιβαίο. Γιατί το μόνο σωστό timing στον έpωτα είναι το αμοιβαίο αίσθημα. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που λέμε για να παρηγορήσουμε τον άρρωστο.

Οτιδήποτε δε μας ικανοποιεί ή μας κάνει να νιώθουμε λίγοι και φτηνοί είναι κάτι λιγότερο από αυτό.

Ο έpωτας θέλει το χρόνο του. Θέλει ένα μαξιλάρι ν’ ακουμπήσει μετά το σeξ για να κάνει όνειρα, ν’ ανταλλάξει χάδια και κουβέντες. Θέλει μια βόλτα, ένα δωμάτιο για να τον στεγάσει, θέλει την αλμύρα της θάλασσας το καλοκαίρι και το χουχούλιασμα κάτω από την κουβέρτα το χειμώνα. Και αυτή η επαφή με κάποιον μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Όλα τα άλλα είναι απλά σeξ. Εκπλήρωση μίας σαρκικής ανάγκης που κάποια στιγμή μας αφήνει ανικανοποίητους. Πάντα μας αφήνει ανικανοποίητους αλλά προσποιούμαστε ότι δεν το κάνει, είτε γιατί τρέφουμε μονόπλευρα αισθήματα είτε γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα βρούμε ποτέ το αμοιβαίο ή απλά επειδή συνηθίσαμε στην επιφάνεια και φοβόμαστε να κολυμπήσουμε με κάποιον στα βαθιά.

Φαντάσου, λοιπόν, να είσαι τόσο τυχερός που να γνωρίσεις τον έpωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο. Αν τον βρεις να τον κρατήσεις, θα είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου κι ας φαίνεται στην αρχή ο δρόμος δύσκολος.

Πηγή: loveletters.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement