ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με μόνο 2 υλικά που γίνεται στη στιγμή και δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με μόνο 2 υλικά που γίνεται στη στιγμή και δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες
Advertisement

Αν  αγαπάς τα γλυκά αλλά δεν θέλεις να υπερβάλεις σε ζάχαρη το γλυκό με κουβερτούρα και χουρμάδες είναι υγιεινό και μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές όποια ώρα της ημέρας σε πιάνει επιθυμία για κάτι σοκολατένιο.

Τρώγεται και παγωμένο σαν μικρό παγωτό

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει μπορείς να απολαμβάνεις το γλυκάκι παγωμένο από την κατάψυξη.

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με μόνο 2 υλικά που γίνεται στη στιγμή και δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες - Εικόνα 1

Τα οφέλη της κουβερτούρας

Η κουβερτούρα είναι ένας τύπος «μαύρης σοκολάτας» που χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική, με ποσοστό του κακάο συνήθως μεγαλύτερο από τη μαύρη σοκολάτα, που κυμαίνεται στο 35-40%, αν και τελευταία κυκλοφορούν και μαύρες σοκολάτες ζαχαροπλαστικής (dessert chocolate) που φτάνουν και το 52%. Επίσης είναι πικρή (δεν έχει ζάχαρη), όπως η μαύρη σοκολάτα (υγείας ή bitter).

Η κουβερτούρα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, που όπως αποδείχτηκε από επιστημονικές μελέτες, έχουν οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Το βασικότερο συστατικό που βρίσκουμε στην κουβερτούρα είναι τα φλαβονοειδή, τα οποία έχουν έντονα αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Βασικότερο όφελος από την κατανάλωση φλαβονοειδών είναι η μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, η προστασία των αγγείων και η μείωση στα επίπεδα των λιπιδίων αίματος. Οι πολυφαινόλες, που είναι διατροφικά συστατικά που παίρνουμε κυρίως από τα φρούτα και τα λαχανικά, με αντιοξειδωτική δράση, βρίσκονται σε αφθονία και στο κακάο, και μάλιστα όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα της κουβερτούρας σε κακάο, τόσο το καλύτερο για την υγεία.

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με μόνο 2 υλικά που γίνεται στη στιγμή και δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες - Εικόνα 2

Πώς θα φτιάξετε το σοκολατένιο γλυκό με κουβερτούρα και χουρμάδες

Υλικά:

1 κουβερτούρα (με μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος ή και λευκή σοκολάτα)

Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με μόνο 2 υλικά που γίνεται στη στιγμή και δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες - Εικόνα 3

Εκτέλεση:

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να λιώσεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σου. (Πάρε ένα κατσαρολάκι και βάλε μέχρι τη μέση του νερό να βράσει. Τοποθέτησε από πάνω ένα μπολάκι και λιώσει μέσα σε αυτό την κουβερτούρα σου).

Όταν η κουβερτούρα είναι έτοιμη απλά βούτα τους χουρμάδες μέσα στην κουβερτούρα και βάζε τον κάθε χουρμά σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Έχε το αντικολληκτικό χαρτί σε ένα ταψί. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσουν τα σοκολατένια γλυκάκια σου. Έπειτα από 1-2 ώρες είναι έτοιμα για φάγωμα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement