ΕΛΛΑΔΑ

Εταιρείες ζητούν αποζημιώσεις για τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης

Εταιρείες ζητούν αποζημιώσεις για τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης
Advertisement

Εταιρείες κατέθεσαν τα πρώτα αιτήματα για την καταβολή αποζημιώσεων έπειτα από τον συνεχόμενο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης από τους τους πρόσφυγες που μετρά 16 μέρες τώρα.

Αυτό προκύπτει από επιστολή που έστειλαν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι εταιρειών διεθνών μεταφορών στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα», οι εταιρείες επικαλούνται ποινικές ρήτρες που έχουν τα συμβόλαιά τους και μιλούν για εκατοντάδες εγκλωβισμένα βαγόνια.

Από την άλλη, όπως αποκαλύπτεται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω του ακριβότερου βουλγαρικού διαδρόμου δεν ξεπερνούν τα τρία από και προς ευρωπαϊκές χώρες αντί για τα τουλάχιστον 6-7 που διέρχονται υπό κανονικές συνθήκες μέσω του ελληνοσκοπιανού δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο ούτε θα επιτρεπόταν ποτέ».

Τέλος σημειώνεται ότι η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει και σε παράπλευρες απώλειες. Ο ένας κίνδυνος είναι να τιναχτεί στον αέρα η επικείμενη αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο άλλος να υπάρξει χαλαρό ενδιαφέρον για το 67% του ΟΛΠ.

Πηγή

Advertisement