ΤΑΞΙΔΙ

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο
Advertisement

Η ιστορία ενός μικρού χωριού στην Κρήτη ξαναγράφεται. «Καλώς ήρθατε σε μια μοναδική γωνιά του νησιού με παράδοση, και αυθεντικότητα, δημιούργημα θεών και ανθρώπων» γράφει το σάιτ του ξενοδοχείου στην πρώτη σελίδα του.

Ένα μέρος όπου το φυσικό κάλος και η γαλήνη συνθέτουν την υπεροχή των Καψαλιανών. Με απόλυτο σεβασμό στην παρουσία του χωριού ανά τους αιώνες, δώσαμε πνοή και καινούργια ζωή σ’ ένα κομμάτι γης που ξεχωρίζει σε ολόκληρη την Κρήτη.

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 2

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 3

Καλώς ήρθατε στο Kapsaliana Village Hotel, για αξέχαστες στιγμές ηρεμίας και αληθινών διακοπών. Μοιραστείτε μαζί μας τα μυστικά ενός τρόπου ζωής που εμπνέεται και αναπνέει μέσα στο φυσικό περιβάλλον, αναβίωσε και ξαναζεί με εσάς και τους επισκέπτες του.

Το Kapsaliana Village Hotel, μέλος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης, είναι μια πρόταση διαμονής στην Κρήτη και ολόκληρη τη Μεσόγειο που δεν μοιάζει με καμιά άλλη. Μια εμπειρία διακοπών σ’ ένα χωριό που αναστηλώθηκε από την αρχή με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του τόπου.

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 4

Τα Καψαλιανά ήταν μετόχι (οικισμός) της Μονής Αρκαδίου. Ιστορία που ξεκινά το 1600 όταν χτίστηκε η εκκλησία, συνεχίστηκε με τη δημιουργία του ελαιοτριβείου το 1763. Η ενασχόληση με την ελιά και τη γη φέρνει στην περιοχή τους πρώτους κατοίκους και έτσι γύρω από το ελαιοτριβείο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου χτίζονται οι κατοικίες, που στην ακμή του φτάνουν να στεγάζουν 13 οικογένειες και 50 κατοίκους.

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 5

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 6

Σήμερα ο οικισμός των Καψαλιανών αναπλάστηκε με αγάπη και μεράκι σε ένα μοναδικό ξενοδοχείο-χωριό. Σταδιακά και με προσοχή οι κατοικίες, ο ελαιόμυλος, η εκκλησία και οι βοηθητικοί χώροι έγιναν δωμάτια και σουίτες, εστιατόριο, πισίνα, καθιστικό. Το Kapsaliana Village Hotel αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση διαμονής για όλους όσοι αναζητούν την επαφή με τη φύση, την ιστορία, την ηρεμία και την αισθητική.

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 7

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 8

Η διαδικασία της αναπαλαίωσης του χωριού υπήρξε μια μακρά περίοδος επίπονων εργασιών για την ανασύσταση του χωριού. Με αγάπη, μεράκι και φροντίδα ως την τελευταία λεπτομέρεια ο αρχιτέκτων και ιδιοκτήτης Μύρων Τουπογιάννης εργάσθηκε με την ακούραστη ομάδα του για την αναβίωση του χωριού διατηρώντας στο ακέραιο την αυθεντική αρχιτεκτονική και τη χωροταξία του. Έτσι δημιουργήθηκε το καινούργιο πρόσωπο των Καψαλιανών με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία του.

Με φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, η πέτρα και η τερακότα, τα σπίτια, το ελαιοτριβείο και η εκκλησία αναπαλαιώθηκαν και αναδημιουργήθηκαν για να συνεχίσουν τη μακραίωνη ιστορία τους, για να γράψουν τις καινούργιες σελίδες έχοντας μετατραπεί στα ιδανικά καταλύματα όπου θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές διακοπών στο νησί της Κρήτης.

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 9

Ένα ερημωμένο χωριό του 1600, στην Κρήτη, μετατρέπεται ολόκληρο σε χλιδάτο ξενοδοχείο - Εικόνα 10

[womantoc.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement