ΚΟΣΜΟΣ

Δεν επιτρέπεται να βγουν ούτε στους κήπους σπιτιών: Ελληνίδα περιγράφει το πρωτοφανές lockdown στη Σανγκάη

Δεν επιτρέπεται να βγουν ούτε στους κήπους σπιτιών: Ελληνίδα περιγράφει το πρωτοφανές lockdown στη Σανγκάη
Advertisement

Μια Ελληνίδα κάτοικος που κατοικεί στην Σανγκάη περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, μετά την θέσπιση του αυστηρού lockdown.

Συγκεκριμένα η Ελένη Οικονόμου από τη Σανγκάη δήλωσε πως οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να βγουν ούτε στους κήπους των σπιτιών τους, ενώ ο μόνος τρόπος για να ψωνίσουν είναι ηλεκτρονικά και συνολικά ως πολυκατοικία.

«Για εμάς δεν είναι τόσο πρωτόγνωρο γιατί εμείς είχαμε ξαναπεράσει και την πρώτη καραντίνα, πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια εμπειρία, είμαστε πιο εξοικειωμένοι και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Ελληνίδα στην Σανγκάη: Πώς περιγράφει την κατάσταση υπό αυστηρό lockdown

«Ξέραμε αρχικά ότι η καραντίνα θα κρατούσε από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 5 Απριλίου» είπε τονίζοντας ότι οι κάτοικοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο μεγάλο lockdown. Όπως είπε, οι τοπικές αρχές δεν επιτρέπουν στον κόσμο να βγουν ούτε καν στον κήπο των σπιτιών όπου διαμένουν.

«Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Κάθε πολυκατοικία έχει έναν ή δύο εθελοντές που βγάζουν τα πακέτα τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης. Διαλέγεις τι θέλεις και πληρώνεις τον εθελοντή, που στέλνει ηλεκτρονικά την μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας», περιέγραψε τη διαδικασία αυτοδιαχείρισης που ακολουθείται στην πολυκατοικία που διαμένει.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement