ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΑΣΑΝ ΨΑΡΙ – ΓΙΓΑΣ ΣΤΗ ΒΟΛΒΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ… ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΠΛΑΚΑ! (FOTO)

ΕΠΙΑΣΑΝ ΨΑΡΙ – ΓΙΓΑΣ ΣΤΗ ΒΟΛΒΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ… ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΠΛΑΚΑ! (FOTO)
Advertisement

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους ψαράδες της λίμνης Βόλβη στη Θεσσαλονίκη, καθώς δύο συνάδελφοι τους, μάζεψαν από τα δίχτυα τους ένα ψάρι – γίγας, βάρους 65 κιλών.


Οι επαγγελματίας ψαράδες, Δημήτρης και Παντελής Κουτσάκης, καθώς μάζευαν τα δίχτυα τους, κατάλαβαν ότι η ψαριά τους ήταν ασυνήθιστα βαριά. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, έβγαλαν από τα νερά το πελώριο ψάρι, το οποίο ανήκει στην ποικιλία ασημοκυπρίνος.

Το τεράστιο ψάρι αλιεύτηκε με επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη λίμνη Βόλβη, στην περιοχή Ξηρός Λάκκος, απέναντι από τις εκβολές του ρέματος της Απολλωνίας. Είχε βάρος 65 κιλά, ενώ το μήκος του ήταν 1,44.

«Είναι κάτι μοναδικό για τα δεδομένα της περιοχής» αναφέρει ψαράς από την περιοχή, ενώ κατά το παρελθόν άλλος αλιέας έβγαλε από τα νερά της Βόλβης ένα ψάρι 50 κιλών, το οποίο ανήκει στην σπάνια ποικιλία silver και επιστημονικά θεωρείται εξαφανισμένο.

Η λίμνη Βόλβη έχει μετατραπεί σ’ έναν ξεχωριστό υδροβιότοπο, όπου διαβιούν, μεταξύ άλλων, σπάνιας ποικιλίας ψάρια και μοναδικά πουλιά. Ακόμη, στις όχθες της βόσκουν και νεροβούβαλα, ένα προστατευόμενο είδος, ξακουστό για το κρέας και το γάλα του.

psari 3 psari psari1

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement