ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια σε Βόλο και Κομοτηνή με αντιεξουσιαστές στην πορεία μνήμης για τον Γρηγορόπουλο

Επεισόδια σε Βόλο και Κομοτηνή με αντιεξουσιαστές στην πορεία μνήμης για τον Γρηγορόπουλο
Advertisement

Επεισόδια στην Κομοτηνή αλλά και στο Βόλο σημειώθηκαν στις πορείες για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε και στο Βόλο πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μετά το τέλος της πορείας, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου τοποθετώντας οδοφράγματα από φλεγόμενους κάδουςστη Λεωφόρο Δημητριάδος, στο κέντρο της πόλης.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κομοτηνηή στο κτίριο της Παλαιάς Νομικής Σχολής, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης, όπου κατέληξε γύρω στις 7.30 το απόγευμα η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στο ίδιο σημείο που σημειώθηκαν τα επεισόδια βρίσκεται και η έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το κτίριο του πανεπιστημίου και επιδόθηκε σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ ανταπέδωσαν, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, και χημικά. Λίγο μετά τις 9 οι αστυνομικοί έκαναν μία προσαγωγή νεαρού από την ομάδα των αντιεξουσιαστών.

 

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους πέριξ της παλιάς Νομικής έχει απαγορευθεί.

Πηγή

Advertisement