ΕΛΛΑΔΑ

Επανάσταση: Έρχονται ιπτάμενα ταξί στην Ελλάδα και θα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη

Επανάσταση: Έρχονται ιπτάμενα ταξί στην Ελλάδα και θα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη
Advertisement

Στη Θεσσαλονίκη έγινε πριν λίγο καιρό η παρουσίαση του πρώτου παγκοσμίως αστικού αεροδρομίου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι θέμα χρόνου κυκλοφορούν τα οχήματα αυτά και στην Ελλάδα.

Tο αεροδρόμιο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Coventry. Εκπρόσωποί του βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να εξηγήσουν σε συναδέλφους τους πώς λειτουργεί το καινοτόμο έργο.

Τα drones αναλαμβάνουν μεταφορές ιατρικού υλικού σε απομονωμένες περιοχές, παραδόσεις δεμάτων ενώ εξυπηρετούν και ανάγκες ασφάλειας σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Το αεροδρόμιο μάλιστα μπορεί να είναι προπομπός και άλλων μεγάλων καινοτομιών όπως τα ιπτάμενα ταξί

Όλα αυτά παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με θέμα την καινοτομία στις μεταφορές κατά την περίοδο της πανδημίας που πραγματοποίησε στο OK! thess η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ.

Πολύ πιο αποτελεσματικά ανταποκρίθηκαν ωστόσο εταιρείες και φορείς στη μεταφορά αγαθών στην Ελλάδα. Οι απαιτήσεις και εκεί ήταν πολλές καθώς αυξήθηκε κατακόρυφα το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι παρατηρήσεις αυτές προέκυψαν από τη χαρτογράφηση των καινοτομιών στις μεταφορές που έγινε στο πλαίσιο του έργου INNOTRANS του Προγράμματος Interreg Europe.

Επανάσταση: Έρχονται ιπτάμενα ταξί στην Ελλάδα και θα κάνουν την ζωή μας ευκολότερη - Εικόνα 4

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement