ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων σε Οινούσσες και Χίο

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων σε Οινούσσες και Χίο
Advertisement

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν δέκα αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο της Παναγίας ν. Οινουσσών, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το οποίο και περισυνέλεξε από την εν λόγο περιοχή τους αλλοδαπούς πρόσφυγες τους οποίους μετέφερε στο λιμένα Οινουσσών ν. Χίου.

Εντωμεταξύ  χθες προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση  πενήντα  αλλοδαπών προσφύγων  στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΝΗΤΩΝ” ν. Χίου, όπου βρέθηκε ακυβέρνητη λέμβος. Ενώ είχαμε και τον εντοπισμό και διάσωση σαράντα  αλλοδαπών προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Χίου, όταν πολυεστερικό σκάφος παρουσίαζε εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περισυνελέγησαν τα πληρώματα και των δυο σκαφών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Παρασκευή μεσημέρι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ακόμα 59 αλλοδαποί πρόσφυγες από το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή πλωτού σκάφους δύναμης FRONTEX, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015» και ελικοπτέρου SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ένας εκ των διασωθέντων δήλωσε ότι ένας επιβαίνων είχε πέσει στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείτε. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αγνοούμενου στις οποίες συμμετείχε και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο εντόπισε τον ανωτέρω αγνοούμενο, και αφού τον περισυνέλεξε με ασφάλεια τον μετέφερε στο αεροδρόμιο της ν. Χίου από όπου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο ν. Χίου.

Πηγή

Advertisement