AUTO-MOTO

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα
Advertisement

Αρκετά διαδεδομένες είναι και στη χώρα μας οι διακοπές με τροχόσπιτο, ωστόσο η σκέψη μας πάει συνήθως στο κάμπινγκ και πολλοί τις έχουν συνδυάζει με έναν πιο οικονομικό τρόπο αποδράσεων.

Η επαφή με τη φύση και η απόλυτη ελευθερία των ταξιδιωτών να κανονίσουν ακόμα και τελευταία στιγμή τις διακοπές τους είναι τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των διακοπών αφού τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα στεγάζουν τους ταξιδιώτες ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές.

Για κάθε αυτοκινούμενο θεωρείται δεδομένο το μπάνιο, ένα μικρό τραπέζι και το κρεβάτι, ωστόσο υπάρχουν και άλλα τροχόσπιτα που θυμίζουν περισσότερο επαύλεις και έχουν περισσότερες παροχές ακόμα και από ένα μικρό διαμέρισμα.

Τα παλάτια αυτά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις υπερπολυτελείς σουίτες πεντάστερων ξενοδοχείων, αφού τα χλιδάτα σαλόνια, οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, τα δίπορτα ψυγεία και οι… θέσεις πάρκινγκ κερδίζουν όλο και περισσότερους ζάμπλουτους λάτρεις των road trips.

Vantate Platinum plus με θέση για το… αυτοκίνητο

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα2

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα3

 

Τα μαρμάρινα σκαλιά που οδηγούν στην καμπίνα του Vantare Platinum Plus και τα γλυπτά που περιβάλλονται από κρυστάλλους Swarovski είναι λίγα από τα ακριβά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την διακόσμηση του τροχόσπιτου. Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι καθώς και μια plasma τηλεόραση που… βγαίνει από το πάτωμα!

Αυτό που κάνει όμως το Vantate Platinum plus των 2,5 εκατ. δολαρίων να ξεχωρίζει είναι η θέση για πάρκινγκ στο πάτωμα της… αυτοκινούμενης βίλας!

2015 Prevost H3-45 VIP

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα4

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα5

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα6

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα7

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα8

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα9

 

Η εταιρεία δημιουργίας πολυτελών αυτοκινούμενων Prevost έκανε μια δυναμική κίνηση στο χώρο με το H3-45 VIP που έχει ύψος περίπου στα 3,5 μέτρα. Πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο της εταιρείας -εξοπλισμένο με δερμάτινο καναπέ και πολυθρόνες- που έχει τον τίτλο του πιο ψηλού τροχόσπιτου στην αγορά. Ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα απαράμιλλης ομορφιάς που παρέχει σε οδηγό και επιβάτες.

2015 Foretravel IH-45

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα10

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα11

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα12

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα13

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα14

 

Την μοντέρνα σχεδίαση με την άνεση θέλησε να συνδυάσει η Foretravel -η οποία φτιάχνει τροχόσπιτα από το 1967- στο πολυτελές IH-45. Το εν λόγω αυτοκινούμενο ξεχωρίζει για το καινοτόμο design, με τρανό παράδειγμα το σασί Travel Ride, το οποίο μιμείται την κατασκευή ενός αεροπλάνου, αφού το πάτωμα, οι τοίχοι και η οροφή απορροφούν τους κραδασμούς και μειώνουν το θόρυβο.

Άλλα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η γεννήτρια των 20.000 kw, τα τέσσερα aircondition στην οροφή, τα δύο πλυντήρια ρούχων και η θέση του οδηγού που θυμίζει πιλοτήριο αεροπλάνου. Όλα τα παραπάνω εκτοξεύουν την τιμή του στα 1.300.000 δολάρια.

2016 Monaco Dynasty

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα15

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα16

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα17

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα18

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα19

 

Πολυτελή διαμονή στον αυτοκινητόδρομο υπόσχεται το νέο, άνετο και υπερπολυτελές Dynasty της Monaco. Διαθέτει μια 40άρα LED στο υπνοδωμάτιο και μια 48 ιντσών στο σαλόνι , όπου βρίσκεται και η κουζίνα και ένα μικρό wc. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει ευρύχωρο μπάνιο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ντουζιέρα, τουαλέτα και πλυντήριο ρούχων.

Caravisio caravan

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα20

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα21

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα22

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα23

 

Πιο πολύ με γιοτ μοιάζει το  αυτοκινούμενο concept «Caravisio» το οποίο δεν είναι μεν τόσο μεγάλο όσο τα προηγούμενα αλλά είναι εξίσου πολυτελές και εντυπωσιακό.

Η υπερσύγχρονη τροχοβίλα κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρία Knaus Tabbert. Όλες οι ρυθμίσεις του, από τον φωτισμό μέχρι την ψύξη και τη θέρμανση, γίνονται μέσω τηλεκοντρόλ το οποίο ξεκλειδώνει όταν «διαβάσει» το δαχτυλικό αποτύπωμα του οδηγού.

2016 Entegra Coach Cornerstone

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα24

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα25

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα26

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα27

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα28

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα29

 

Καινούριο πανέμορφο «θηρίο» ετοιμάζει και η Entegra Coach για το 2016, το οποίο διαθέτει μέχρι και ενεργειακό τζάκι με τεχνολογία LED. Το «καμάρι» 600 ίππων της Entegra Coach, Cornerstone έχει παράθυρα που ελέγχονται από ένα καινοτόμο σύστημα με iPad, ενώ διαθέτει μια Samsung 4K SmartTV 50 ιντσών και WiFi.

Οι παροχές του Cornerstone είναι αναρίθμητες και ο επίδοξος αγοραστής θα πρέπει να δαπανήσει πάνω 500.000 ευρώ για να το κάνει δικό του.

Marchi Mobile eleMMent Palazzo

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα30

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα31

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα32

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα33

 

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα34 Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα35

 

Αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των πολυτελών τροχόσπιτων είναι το eleMMent Palazzo με μεγάλες ποσότητες μαρμάρου, χρυσού και περιττής πολυτέλειας. Με την τιμή του να φτάνει στα 3 εκατ ευρώ φυσικά απευθύνεται σε σαουδάραβες εμίρηδες που θέλουν να πάρουν μαζί στο δρόμο το παλάτι τους.

Με σχεδιαστικές επιρροές από την αεροπλοΐα και τη σχεδίαση σκαφών το Elemment Palazzo διαθέτει μία κεντρική κρεβατοκάμαρα με ενσωματωμένο μπάνιο, σαλόνι, κουζίνα, ταράτσα, εξωτερικό τζάκι-Barbecue, τραπεζαρία και εσωτερική σκάλα.

CR-1 Carbon

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα36 Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα37 Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα38 Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα - Εικόνα39

 

Η Global Caravan Technologies κατασκεύασε το CR-1 Carbon σχεδόν εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, προκειμένου να ζυγίζει λιγότερο από 3 τόνους και να μπορεί να ρυμουλκηθεί από πολλά αγροτικά.

Πέρα από το υλικό κατασκευής η εταιρεία έβαλε βαθειά το χέρι στην τσέπη και για τα υπόλοιπα μέρη της τροχοβίλας όπως για τα χειροποίητα φιμέ κρύσταλλα με τον χρωματισμό που αλλάζει επίπεδο διαφάνειας με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά οι περισσότερες λειτουργίες του CR-1 ελέγχονται μέσω ταμπλέτας ή κινητού.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement