ΕΛΛΑΔΑ

Ενταση στη Λέσβο με τους πρόσφυγες -Ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα [βίντεο]

Ενταση στη Λέσβο με τους πρόσφυγες -Ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα [βίντεο]
Advertisement

Ενταση επικράτησε στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο, με τα προβλήματα να εντείνονται, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης προσφύγων από τις τουρκικές ακτές.

Με συνθήματα και πλακάτ, πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας την ελευθερία τους και το άνοιγμα των συνόρων, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους, όπως αναφέρει το lesvosnews.gr.

Στο κέντρο φιλοξενίας βρίσκονται πάνω από 2.500 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 500 έχουν υποβάλλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Περίπου 1.000 άτομα έχουν λάβει πιστοποίηση και φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας πριν από της 20 Μαρτίου, όταν και άρχισε η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ωστόσο, παραμένουν στη Λέσβο για διάφορους λόγους -ορισμένοι περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα.

Σήμερα, έφτασαν στο νησί 54 άνδρες της FRONTEX με πτήση από την Ολλανδία, μαζί με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, για την ταυτοποίηση – πιστοποίηση των παράνομα εισερχομένων μεταναστών, ώστε να κλείσει όσο γίνεται περισσότερο το πέρασμα τυχόν τρομοκρατών προς τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

 

 

Πηγή

Advertisement