
Ο Δημήτρης Δανίκας γράφει: «Στοιχηματίζω ό,τι έχω και δεν έχω για τον επερχόμενο θρίαμβο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη»Στοιχηματίζω ό,τι έχω και δεν έχω. Για τον επερχόμενο θρίαμβο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Γιατί μόλις είδα τον «Αλλο Κόσμο», σε δημοσιογραφική προβολή για τους κριτικούς. Και γιατί μόλις βγήκα, είπα «Ενας άλλος Χριστόφορος».
Από το «Αν» του 2012, τρία βήματα πιο μπροστά. Γιατί με βαθύτερη επεξεργασία της ιστορίας και των χαρακτήρων. Γιατί το στόρι περισσότερο πολύπλοκο. Και γιατί μερικές από τις ερμηνείες θα μπορούσαν στις ΗΠΑ να βρεθούν υποψήφιες για Οσκαρ Β’ ρόλου!
Όπως για παράδειγμα η Μαρία Καβογιάννη. Που καταφέρνει να ισορροπεί ταυτόχρονα τόσο στο κωμικό όσο και στο δραματικό. Όπως για παράδειγμα ο Μηνάς Χατζησάββας στον τελευταίο κινηματογραφικό ρόλο της καριέρας του. Και όπως η σύντομη, αλλά καταλυτική εμφάνιση του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου!
Αν και εξωτερικά μοιάζει εύκολη και εύπεπτη για το ευρύτερο κοινό, εντούτοις το περιεχόμενο αποκαλύπτει μερικά κρυφά σημεία. Όπως ας πούμε ότι η οικονομική κρίση καταλήγει σε οικογενειακή. Και η οικογενειακή σε προσωπική. Όπως για παράδειγμα η οικονομική κρίση είναι ο καταλύτης και το εφαλτήριο αυτογνωσίας στα πρόσωπα της ταινίας. Όπως για παράδειγμα ότι η σαρκική, ερωτική σχέση έχει ημερομηνία λήξεως, ενώ η αισθηματική και εσωτερική είναι αθάνατη. Όπως και από την ελληνική μυθολογία. Όπου με τη σύζευξη του Ερωτα με την Ψυχή, εκείνη (η Ψυχή δηλαδή) γίνεται αθάνατη!
Θυμίζω ότι στο στόρι Ελληνίδα φοιτήτρια ερωτεύεται ρακένδυτο Σύριο πρόσφυγα. Οτι Ελληνας υποψήφιος για διαζύγιο και πατέρας ενός μικρού αγοριού, πέφτει στο κρεβάτι με Βορειευρωπαία. Και Ελληνίδα νοικοκυρά φλερτάρει με Γερμανό συνταξιούχο!
Τρία ετερόκλητα δίδυμα. Αποτελούμενα από Νίκη Βακάλη και Ταφίκ Μπαθόμ (το πρώτο νεανικό ζευγάρι), Χριστόφορο Παπακαλιάτης με Αντρέα Όσβαρτ (το δεύτερο) και Μαρία Καβογιάννη με Τζ. Κ Σίμονς το τρίτο!
Αξίζουν συγχαρητηρίων τόσο η δουλειά του διευθυντή φωτογραφίας, Γιάννη Δρακουλαράκου, όσο και των δύο πρωτομάστορων στο μοντάζ.
Η κατάληξη ενθαρρυντική. Μέσα σ’ αυτή την κατακλυσμιαία κρίση, δύο ονόματα της γενιάς των σαραντάρηδων επιδίδονται σε εξαιρετικές επιδόσεις ιδιαίτερης ωριμότητας. Ο Γιώργος Λάνθιμος στη διαδρομή της «καλτ ταινίας». Και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη διαδρομή για τη συνάντηση με το ευρύτερο κοινό. Μέσα από ταινίες σύγχρονης αισθητικής «ευπρέπειας», αποκαθαρμένης από χυδαιότητες και αναχρονιστικές επιλογές. Από ταινίες που συνδυάζουν την απλότητα με τη συνθετότητα!
Πηγή
-
LIFESTYLE
Έλενα Χριστοπούλου: «Δεν έχω αποκτήσει παιδί και πια δεν μπορώ, δεν το σεβάστηκε ποτέ κανένας, έχω μετανιώσει»
-
ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Ζευγάρι επιβιβάστηκε σε πτήση και άφησε το μωρό του στο αεροδρόμιο επειδή δεν είχε εισιτήριο
-
LIFESTYLE
Τρώω συνέχεια μόνο 2 πράγματα: Η διατροφή του Μπο που τον κάνει να διατηρεί το βάρος του μετά τα 20 κιλά που έχασε
-
LIFESTYLE
Χαλκ Χόγκαν: «Παράλυτος από τη μέση και κάτω» – Θλίψη για την υγεία του θρύλου του WWE
-
LIFESTYLE
Μαρί Σαντάλ: Ο έρωτας με τον Παύλο, η εναέρια πρόταση γάμου, το παραμυθένιο νυφικό και ο δισεκατομμυριούχος πατέρας
-
LIFESTYLE
Ίδια η μαμά της:Μακρύ κατσαρό μαλλί, πιο ψηλή από την μαμά της: Η Λυδία Παπαγιάννη είναι ο κλώνος της Αγγελικής Δαλιάνη,
-
ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Αυτό το αγόpι έχει μία τρομακτική αλλά ξεχωριστή ικανότητα
-
LIFESTYLE
Γιώργος Καπουτζίδης: «Θα κάνω παιδί και γάμο με τον σωστό άνδρα»
-
LIFESTYLE
Καθηγήτρια του… στιλ η Σοφία Καρβέλα: Μας δείχνει τους τοπ 5 τρόπους για να φορέσουμε το τζιν μας την Άνοιξη
-
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Η ομάδα των τριών Ελλήνων γιατρών που σώζουν την καρδιά μετά από έμφραγμα
-
LIFESTYLE
Νίκος Οικονομόπουλος: Ποια είναι η σύντροφός του – Έχουν έξι μήνες σχέση
-
ΚΟΣΜΟΣ
«Έχτισε» ογκολογική κλινική για παιδιά: Το μεγαλείο ψυχής του Λιονέλ Μέσι
-
PEOPLE
Έγινε παππούς, έχει γκρίζα μαλλιά και γένια: Αγνώριστος σήμερα ο Αιμίλιος Λίατσος, η φώτο μαζί με τα εγγόνια του
-
LIFESTYLE
«Είμαι περήφανη που ο Βασίλης Δημάκης είναι γαμπρός μου» – Τα λόγια της Σοφιας Βόσσου για τον άντρα της κόρης της που είναι φυλακή
-
LIFESTYLE
Πρώην εστεμμένη, μητέρα ενός παιδιού: Ποιά είναι η Ελληνίδα καλλονή που έκλεψε την καρδιά του Νικόλα Αγόρου
-
LIFESTYLE
Πήρε το ύψος του μπαμπά & την ομορφιά της μαμάς: Η δίμετρη κόρη του Φασούλα, το νέο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ
-
BEST VIDEOS
Ένας Μεξικανός έχει για κατοικίδιο κροκόδειλο: «Είναι σαν σκύλος, κοιμάται μαζί μου»
-
LIFESTYLE
“Δεν ήμουν σε θέση να χρησιμοποιώ κινητό”: Ανησυχία για τον Γιώργο Λιβάνη, το πρόβλημα υγείας & το δημόσιο μήνυμα
-
LIFESTYLE
«Κατάλαβα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου πολύ πριν το διαφημιστικό»: Η αποκάλυψη του Ρουβά για την Κάτια και το χαστούκι
-
LIFESTYLE
Ψηλή, μελαχρινή με εκφραστικά μάτια: Η 26χρονη κόρη της Μαίρης Μηλιαρέση πήρε την ομορφιά και το ταλέντο της μαμάς της(video)
-
LIFESTYLE
Πέτρος Λαγούτης για τη σχέση του με τη Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ: «Ψιλομένουμε μαζί»(video)
-
LIFESTYLE
«Την πρώτη ολοκληρωμένη σχέση την είχα σε μεγάλη ηλικία»: Η αποκάλυψη της Καινούργιου & η δύσκολη θέση που βρέθηκε(video)
-
LIFESTYLE
Μαμά και κόρη πήγαν για μανικιούρ: Η Μαρία Κορινθίου με την κόρη έκαναν τις πιο διαχρονικές επιλογές για τα νύχια τους
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Βίντεο: Απίθανο γκολ από τερματοφύλακα στη Χιλή διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες
-
LIFESTYLE
Γιάννης Αϊβάζης για την κόρη του: «Έχουμε δύσκολη εφηβεία, το έφερε το αγόρι στο σπίτι»(video)
-
LIFESTYLE
Τον αποστόμωσε: Η απαράδεκτη ερώτηση του Πέτρου Κωστόπουλου στην Τσιμτσιλή & η ατάκα που τον κόλλησε στο τοίχο(video)
-
LIFESTYLE
Έβελυν Κλεάνθους για την εμπειρία της στο GNTM: «Νιώθω τραυματισμένη» βιντεο
-
LIFESTYLE
Τραγουδίστριες, ηθοποιοί, παρουσιάστριες: 36 Ελληνίδες που ξεκίνησαν ως μοντέλα και έκαναν στροφή στην καριέρα τους
-
ΕΛΛΑΔΑ
Λευκάδα: Η σφυρίδα που έπιασε ζύγιζε 24 κιλά και γέμισε την αγκαλιά του
-
LIFESTYLE
Χρήστος Δάντης: «Κρίμα που δεν είμαι γκέι. Στους ομοφυλόφιλους ανακάλυψα τις πραγματικές αξίες της ζωής»