ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση στην «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική -Εκαψαν δύο μηχανήματα έργων της εταιρείας [εικόνες]

Εμπρηστική επίθεση στην «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική -Εκαψαν δύο μηχανήματα έργων της εταιρείας [εικόνες]
Advertisement

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο μηχανήματα έργων της «Ελληνικός Χρυσός», τα οποία ήταν σταθμευμένα σε σημείο έξω από την περίφραξη του εργοταξίου της επιχείρησης στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το περιστατικό εκτιμάται ότι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης σε δύσβατη δασική περιοχή, ενώ καταγγέλθηκε στις Αρχές, χθες το πρωί, από υπαλλήλους στην φύλαξη της «Ελληνικός Χρυσός».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη φωτιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται, υπήρξε σχεδόν ολοσχερής καταστροφή των μηχανημάτων. Αυτοψία για τα αίτια της φωτιάς διενήργησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

Για εμπρηστική επίθεση κάνουν λόγο τα Σωματεία Εργαζομένων
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για εμπρηστική επίθεση, την οποία και καταδικάζουν, ενώ καλούν την Πολιτεία και τον αρμόδιο υπουργό «να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων και εργολάβων των Μεταλλείων Κασσάνδρας και φορολογούμενων πολιτών και να μας προστατεύσει από τις εγκληματικές διαθέσεις όσων μας έχουν στοχοποιήσει και επιβουλεύονται το ιερό δικαίωμά μας στην εργασία».

Φωτογραφίες: politesaristoteli.blogspot.gr

Πηγή

Advertisement