PEOPLE

Ελληνίδα συγγραφέας είδε τα χείλη της να «σαπίζουν» μετά από πλαστική επέμβαση

Ελληνίδα συγγραφέας είδε τα χείλη της να «σαπίζουν» μετά από πλαστική επέμβαση
Advertisement

Εδώ και δυο χρόνια η καθημερινότητά της έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, καθώς μετά από μια αποτυχημένη πλαστική χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης συνθετικού κολλαγόνου από την περιοχή των χειλιών, από Έλληνα πλαστικό χειρουργό στην Φλόριντα, που της συστήθηκε ως ειδικός με εκατοντάδες πελάτες από όλη την Βόρειο και την Λατινική Αμερική, λίγο έλειψε να χάσει την ζωή της.

Από τότε και μέχρι σήμερα η καταξιωμένη συγγραφέας, Κατερίνα Πλουμιδάκη, προσπαθεί από την μια να διορθώσει ό,τι μπορεί από την σημερινή μη φυσιολογική της εικόνα, με τα προβλήματα να είναι πολλά και σύνθετα, αφού ακόμα και νερό πίνει μόνο με καλαμάκι και από την άλλη αναμένει την ημέρα που θα δικαιωθεί μέσα από μια σειρά νομικών διαδικασιών που έχει ήδη ξεκινήσει με τους δικηγόρους της στην Αμερική.

Ελληνίδα συγγραφέας είδε τα χείλη της να «σαπίζουν» μετά από πλαστική επέμβαση - Εικόνα 1
Η συγγραφέας, Κατερίνα Πλουμιδάκη πριν την πλαστική χειρουργική επέμβαση
Ελληνίδα συγγραφέας είδε τα χείλη της να «σαπίζουν» μετά από πλαστική επέμβαση - Εικόνα 2
Ελληνίδα συγγραφέας είδε τα χείλη της να «σαπίζουν» μετά από πλαστική επέμβαση - Εικόνα 3

Όπως εξηγεί στο protothema.gr, που αποφάσισε για πρώτη φορά να δημοσιοποιήσει την υπόθεσή της, η ίδια αισθάνεται πως βρίσκεται στην χρονική στιγμή που: «Έχω ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες μου και έχω βρει όλη την δύναμη που χρειάζεται ώστε να παλέψω για όσα έχασα κι είμαι σε θέση, μετά από τόσα δάκρυα και αυτοκτονικές τάσεις, να το κάνω».

Σύμφωνα με την Κατερίνα Πλουμιδάκη ήταν τον Νοέμβριο του 2020 όταν σε μια μονοήμερη εκδρομή που είχε πάει με τον σύζυγο της, με τον οποίο μένουν μόνιμα στο Χιούστον, γνωρίστηκε εντελώς τυχαία με τον Έλληνα γιατρό, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Φλόριντα:

«Είμαι με τον άνδρα μου σε μονοήμερη εκδρομή το 2020, στο Βέιλ στο Κολοράντο, για την Ημέρα των Ευχαριστιών σε εποχή Covid. Εκεί που περπατούσαμε στο δρόμο και μιλούσαμε ελληνικά μας πιάνει την κουβέντα κάποιος και μας συστήνεται ως Έλληνας πλαστικός χειρουργός. Με κοιτούσε έντονα και μέσα σε πέντε λεπτά χωρίς να του έχω δώσει κανένα δικαίωμα με ρωτάει “Τι έχεις κάνει στα χείλη σου;” Η αλήθεια είναι πως πριν 30 χρόνια είχα κάνει μια ένεση κολλαγόνου. Είχα λεπτά χείλη και ήθελα λίγο να τα αυξήσω, τίποτα υπερβολικό» εξιστορεί η Κατερίνα Πλουμιδάκη που είναι γνωστή και για την συγγενική σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς ο πατέρας της Χαράλαμπος Πλουμιδάκης ήταν πρώτος ξάδελφος με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από την πλευρά της μητέρα του Σταυρούλας και ανιψιός του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Ο γιατρός μιλούσε για επέμβαση ρουτίνας

Στην σύντομη γνωριμία τους ο Έλληνας πλαστικός γιατρός, γνωστής οικογενείας των Αθηνών, προσπάθησε να την πείσει πως για εκείνον η αφαίρεση του υλικού από τα χείλη της ήταν μια επέμβαση ρουτίνας, καθώς είχε στην επαγγελματική του σταδιοδρομία είχε κληθεί πολλές φορές να επαναλάβει:

«Έτσι την επόμενη πλέον χρονιά και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021 τον επισκέπτομαι και στις 19 του ίδιου μήνα με χειρουργεί. Όλους αυτούς τους μήνες ο ίδιος είχε κρατήσει επαφή μαζί μας. Μας έπαιρνε συχνά τηλέφωνο τον άντρα μου κι εμένα και αναπτύξαμε μια φίλια μαζί του όπως κάνουν οι Έλληνες της Αμερικής. Κατάφερε και κέρδισε την πλήρη εμπιστοσύνη μας».

Τα μοιραία λάθη

Κλείσιμο Δυστυχώς όμως στο πρώτο χειρουργείο τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που της είχε υποσχεθεί ο γιατρός και ο εφιάλτης μόλις της είχε χτυπήσει την «πόρτα». Έτσι ενώ ξεκίνησε να πάει στην Φλόριντα για μία βδομάδα και να φύγει, αφού θα είχε αναρρώσει από το χειρουργείο, κατέληξε να κάνει 7 χειρουργεία και πάνω από 40 εβδομάδες ενέσεων, με την εικόνα της να εξακολουθεί να είναι προβληματική.

«H πρώτη εβδομάδα μετά το χειρουργείο, το οποίο κράτησε πάνω από 6 ώρες, πέρασε άσχημα για μένα. Όπως με ενημέρωσε ο γιατρός δεν είχα καλή επούλωση, η αλήθεια είναι πως το χειρουργημένο σημείο νέκρωνε χωρίς εκείνος προφανώς να το έχει αντιληφθεί. Έτσι στις 27 Ιουλίου κι αφού δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με την επούλωσή μου, αποφάσισε να μου χορηγήσει μία ένεση με αιμοπετάλια που αξιοποιεί τα επουλωτικά συστατικά του αίματος, για να επιταχύνει τον φυσικό ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της θεραπείας και να αποκαταστήσει έτσι τις βλάβες. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η επιλογή για θεραπεία με αιμοπετάλια επιβάρυνε την κατάσταση στην περιοχή των χειλιών καθώς δεν είναι εγκεκριμένη από τον FDA για την ένδειξη της φλεβικής συμφόρησης. Επιπλέον, τα αιμοπετάλια είναι παράγοντες πήξης, που βοηθούν τον οργανισμό να σχηματίσει θρόμβους. Αυτό οδήγησε σε περαιτέρω θρόμβωση και κατέστρεψε οποιαδήποτε εναπομείνασα ροή αίματος αντί να ανακουφίσει τη φλεβική συμφόρηση. Έμεινα με το νεκρό δέρμα από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου, με κίνδυνο να πεθάνω.»

Ελληνίδα συγγραφέας είδε τα χείλη της να «σαπίζουν» μετά από πλαστική επέμβαση - Εικόνα 4 Η Κατερίνα Πλουμιδάκη μετά την πλαστική χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης συνθετικού κολλαγόνου
Ελληνίδα συγγραφέας είδε τα χείλη της να «σαπίζουν» μετά από πλαστική επέμβαση - Εικόνα 5

«Μάχη» για αποκατάσταση

Ουσιαστικά το χειρουργείο μόνο ρουτίνα δεν ήταν για τον συγκεκριμένο γιατρό, αφού μεγάλο ποσοστό από το άνω χείλος της Κατερίνας Πλουμιδάκη δεν υπάρχει όπως και o σφιγκτήρας μυς τον οποίο αφαίρεσε από λάθος μαζί με το παλαιό κολλαγόνο:

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement