ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο εκτός ενός περιορισμού που του επέβαλαν

Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο εκτός ενός περιορισμού που του επέβαλαν
Advertisement

Ελεύθερος αφέθηκε ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, Κώστα Φραγκούλη, ύστερα από απόφαση του δικαστηρίου.

Υπέρ του ανακριτή τάχθηκε το δικαστικό συμβούλιο για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκισή του.

Του απαγόρευσαν μόνο 1 πράγμα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο, έτσι αντέδρασαν οι Ρομά - Εικόνα 1

Τελικά, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητο και όχι στον οδηγό.

Του απαγόρευσαν μόνο 1 πράγμα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο, έτσι αντέδρασαν οι Ρομά - Εικόνα 2

Θα εξεταστεί ξανά ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Γιατί προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών που δεν μπορεί να παραταθεί και γιατί μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ). Αρχικά, εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονιας.

Του απαγόρευσαν μόνο 1 πράγμα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο, έτσι αντέδρασαν οι Ρομά - Εικόνα 3

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελια για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία σχετικά με τον πυροβολισμό του στον 16χρονο και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Απορίας άξιο είναι πώς γίνεται ένας άνθρωπος με την εμπειρία την δική του, που ξέρει να στοχεύει, πώς υποστηρίζει ότι πυροβόλησε τα λάστιχα με αποτέλεσμα η σφαίρα να καρφωθεί στο κεφάλι του παιδιού. Ας περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement