ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη, αλλά δεν έχει χρήματα για την εγγύηση

Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη, αλλά δεν έχει χρήματα για την εγγύηση
Advertisement

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλλει στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χωρά, άλλα και της καταβολής εγγύησης ύψους

50.000 ευρώ – Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν για 70.000 ευρώ, γεγονός που έκανε την κυρία Σταμάτη να ξεσπάσει σε κλάματαΕλεύθερη είναι μετά από τρία χρόνια κράτησης η Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, βασικού κατηγορουμένου σε υποθέσεις για εξοπλιστικά.

Η πόρτα των φυλακών άνοιξε για τη Βίκυ Σταμάτη με απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και αποφάσισε να αποφυλακίσει την Βίκυ Σταμάτη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χωρά, της εμφάνισης δυο φορές το μηνά σε Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε άλλα και της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της κυρίας Σταμάτη υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να βρεθούν τα χρήματα της εγγύησης και για αυτό ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών προκείμενου να δουν τι μπορούν να κάνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την απόφαση περί αποφυλάκισης είπε χαρακτηριστικά πως «η απόφασή μας ελήφθη με άκρα επιείκεια  και για τους όρους και για τη δικαιοδοσία», εννοώντας προφανώς το «κακό» προηγούμενο της κυρίας Σταμάτη, όταν είχε αποδράσει από το «Δρομοκαϊτειο» όπου νοσηλευόταν.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν να επιβλήθούν στην κυρία Σταμάτη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, ποσό που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από τους συνηγόρους της, όσο και από την ίδια την κατηγορουμένη, η οποία αποχώρησε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να την σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό», ανέφερε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη είχε καταθέσει μέχρι σήμερα έξι συνολικά αιτήματα αποφυλάκισης, ωστόσο, κανένα δεν είχε γίνει δεκτό.

Τι έγινε νωρίτερα στο δικαστήριο

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα στο δικαστήριο κατά τον σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων από τους δικηγόρους, ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος αναφερόμενος στις καταθέσεις των Κώστα Σημίτη, Βάσως Παπανδρέου και Γιάννου Παπαντωνιου,  ανέφερε: «Η θλιβερή παρέα των τριών με την προσθήκη του   Παρασκευά Αυγερινού, αυτοί που ανέτρεψαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, τόλμησαν -όχι ευθέως- να κατηγορήσουν τον Τσοχατζόπουλο για μίζες. Ο μεν Σημιτης, όμως, ξεχνά τους δικούς του Μαντέλη και Τσουκάτο, ενώ η κυρία Παπανδρέου ομολογεί στυγνά ότι είχε πολιτικό πρόβλημα με τον Άκη Τσοχατζόπουλου. Όσο δε για τον Γιαννο Παπαντωνίου, η αξιοπιστία του κρίνεται αφού είναι κατηγορούμενος».

Τέλος, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο συνήγορος ανέφερε πως «κακώς κατηγόρησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ότι έριξε το ΠΑΣΟΚ αφού ο ίδιος -όπως είπε- ως πρόεδρος του κινήματος το έφτασε στο 4 %».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement