ΕΛΛΑΔΑ

Έλενα Ακρίτα: «Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού – Ξέρουμε πως πατριωτισμός είναι ν’ αγαπάς την πατρίδα σου και όχι να μισείς των άλλων»

Έλενα Ακρίτα: «Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού – Ξέρουμε πως πατριωτισμός είναι ν’ αγαπάς την πατρίδα σου και όχι να μισείς των άλλων»
Advertisement

Με νέα ανάρτησή της στα social media η Έλενα Ακρίτα εκφράζει την αισιοδοξία και την ευχαρίστησή της για την αποδοχή που είχε το προηγούμενο κείμενό της για τα γεγονότα του Έβρου.

Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας τονίζει ότι «εμείς που δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να μισήσουμε ούτε Έλληνα ούτε ξένο. Εμείς που καταλαβαίνουμε πως πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται πρώτον, το νταβατζιλίκι ενός άθλιου κι ελεεινού σουλτάνου. Δεύτερον η δειλία/ δουλεία μιας έντρομης Ευρώπης που σφυράει αδιάφορα».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού. Βλέπω 28.000 άτομα που έκαναν λαικ στην προχτεσινή μου ανάρτηση, βλέπω και τις 8.500 Κοινοποιήσεις κι αγαλλιάζει η ψυχή μου. Γιατί είμαστε πολλοί και είμαστε παντού. Εμείς που δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να μισήσουμε ούτε Έλληνα ούτε ξένο. Εμείς που καταλαβαίνουμε πως πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται πρώτον, το νταβατζιλίκι ενός άθλιου κι ελεεινού σουλτάνου. Δεύτερον η δειλία/ δουλεία μιας έντρομης Ευρώπης που σφυράει αδιάφορα. Και τρίτον ξερουμε πως κανένας αλλοδαπός δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα, όλοι τη Γερμανία και την Ολλανδία ονειρεύονται.

Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού.

Εμείς που ξέρουμε πως τα φανταράκια στον Έβρο είναι τα παιδιά που δεν είχαν το βύσμα να λουφάρουν σε καλύτερα πόστα. Κι αυτοί που τώρα τους στέλνουν κέικ και εικονίσματα είναι οι ίδιοι που φρόντισαν τα δικά τους βλαστάρια τους να μην περάσουν ούτε απ’ έξω από τον Έβρο. Εμείς που είμαστε Ελληνες: από την ενδοχώρα και τα νησιά, από την Μικρασία, τον Πόντο και την Κύπρο. Εμείς που λέμε η χώρα ΜΑΣ κι όχι η χώρα ΜΟΥ.

Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού.

Εμείς που ξέρουμε πως πατριωτισμός είναι να αγαπάς την πατρίδα σου, ενώ εθνικισμός είναι να μισείς τις πατρίδες των άλλων. Εμείς που αγαπάμε τα παιδιά όλου του κόσμου κι απ’ όλες τις πατρίδες. Εμείς που πιστεύουμε στα ίδια πράγματα, στις ίδιες αξίες, εμείς που έχουμε τον δικό μας κώδικα ηθικής και αξιοπρέπειας. Εμείς… Είμαστε πολλοί. Είμαστε παντού.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement