ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελάχιστοι τους βρίσκουν όλους: Οι αριθμοί της εικόνας, μπερδεύουν εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου

Ελάχιστοι τους βρίσκουν όλους: Οι αριθμοί της εικόνας, μπερδεύουν εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου
Advertisement

Μία οπτική ψευδαίσθηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου, τις τελευταίες μέρες και προκαλεί πονοκέφαλο σε όλους τους χρήστες.

Ειδικότερα, η παρακάτω οπτική ψευδαίσθηση βάζει δύσκολα στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς μόλις το 0,1% καταφέρνουν να τη λύσουν.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στο TikTok, τον περασμένο Απρίλιο, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων στο διαδίκτυο.

«Μόνο το 0,1% μπορεί να δει όλους τους αριθμούς στην εικόνα», αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο, με τη δυσκολία του γρίφου να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από έναν κινούμενο γορίλα (GIF) που χορεύει πίσω από τους αριθμούς και μπερδεύει τα βλέμματα.

Η οπτική ψευδαίσθηση που έγινε viral στο διαδίκτυο

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στην εικόνα, μπορεί να διακρίνει κάποιος τους αριθμούς 6,8,4,1, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, είναι ξεκάθαρο ότι στην εικόνα κρύβονται περισσότεροι αριθμοί.

@purpzodactyl Monke protec #cool #fypシ #illusion #crop ♬ original sound – Respect

Δυστυχώς, ακόμα και οι πιο έμπειροι χρήστες του TikTok σε οπτικές ψευδαισθήσεις, δυσκολεύτηκαν να βρουν τους 10 αριθμούς της εικόνας. «Μπορώ να δω μόνο το 12346789», υπογράμμισε ένας απογοητευμένος χρήστης, ενώ ένας άλλος επεσήμανε «Βλέπω το 12346780 και το 00 (άπειρο)».

Που έγκειται η δυσκολία της οπτικής ψευδαίσθησης

Οι χρήστες αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στο να εντοπίσουν τον αριθμό πέντε, ο οποίος σχηματίζεται από τον γορίλα, όταν αρχίζει να κουνάει το δεξί του χέρι.

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement