ΚΟΣΜΟΣ

Η εκθαμβωτική «Κόκκινη Γη» της Κίνας αποτελείται από χωριά δίχως όνομα. Τα «ανακάλυψαν» πρώτα οι φωτογράφοι και επειδή είναι πολύ μικρά τους έβαλαν αριθμούς για να τα ξεχωρίζουν!

Η εκθαμβωτική «Κόκκινη Γη» της Κίνας αποτελείται από χωριά δίχως όνομα. Τα «ανακάλυψαν» πρώτα οι φωτογράφοι και επειδή είναι πολύ μικρά τους έβαλαν αριθμούς για να τα ξεχωρίζουν!
Advertisement

Ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της Κίνας είναι αυτά στην Dongchuan, μια ορεινή αγροτική περιοχή με έκταση γύρω στα 1.800 τετρ. χλμ. Το ψηλότερο σημείο της βρίσκεται στα 4.344 μέτρα και το χαμηλότερο στα 695 μέτρα. Η περιοχή αυτή κατοικείται από περίπου 300 χιλιάδες ανθρώπους.

Η εκθαμβωτική «Κόκκινη Γη» της Κίνας αποτελείται από χωριά δίχως όνομα. Τα «ανακάλυψαν» πρώτα οι φωτογράφοι και επειδή είναι πολύ μικρά τους έβαλαν αριθμούς για να τα ξεχωρίζουν! - Εικόνα1Δεν είναι τουριστική περιοχή και οι λίγοι επισκέπτες έχουν να αντιμετωπίσουν τη σχεδόν ανύπαρκτη τουριστική υποδομή. Η περιοχή όμως αυτή και συγκεκριμένα η περιοχή γύρω από το Huagou στα βουνά Wumeng, έγινε διάσημη από τους φωτογράφους που πρόβαλαν πρώτοι το μοναδικό της τοπίο τη δεκαετία του 1990. Η εκθαμβωτική «Κόκκινη Γη» της Κίνας αποτελείται από χωριά δίχως όνομα. Τα «ανακάλυψαν» πρώτα οι φωτογράφοι και επειδή είναι πολύ μικρά τους έβαλαν αριθμούς για να τα ξεχωρίζουν! - Εικόνα2 Λόγω του υγρού και ζεστού κλίματος, τα στοιχεία σιδήρου που υπάρχουν στο έδαφος, με το πέρασμα των αιώνων, έχουν δημιουργήσει ασυνήθιστο κόκκινο-καφέ χρώμα. Πάνω στις αποχρώσεις του καφέ, του πλούσιου σε σίδηρο, εδάφους και ανάλογα με την εποχή προστίθενται τα χρώματα από τις διάφορες καλλιέργειες. Η γη χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα, χρωματισμένα μοναδικά. Η εκθαμβωτική «Κόκκινη Γη» της Κίνας αποτελείται από χωριά δίχως όνομα. Τα «ανακάλυψαν» πρώτα οι φωτογράφοι και επειδή είναι πολύ μικρά τους έβαλαν αριθμούς για να τα ξεχωρίζουν! - Εικόνα3 Η εκθαμβωτική «Κόκκινη Γη» της Κίνας αποτελείται από χωριά δίχως όνομα. Τα «ανακάλυψαν» πρώτα οι φωτογράφοι και επειδή είναι πολύ μικρά τους έβαλαν αριθμούς για να τα ξεχωρίζουν! - Εικόνα4 Το όνομα της περιοχής Huagou σημαίνει «πολύχρωμη κοιλάδα». Υπάρχουν ενδιαφέροντα σημεία στην περιοχή ή τα χωριά, που είναι τόσο μικρά και δεν έχουν ούτε όνομα. Οι ντόπιοι τα ξεχωρίζουν με νούμερα, όπως 109, 110 κλπ, που είναι ο χιλιομετρικός δείκτης κατά μήκος του δρόμου.Η εκθαμβωτική «Κόκκινη Γη» της Κίνας αποτελείται από χωριά δίχως όνομα. Τα «ανακάλυψαν» πρώτα οι φωτογράφοι και επειδή είναι πολύ μικρά τους έβαλαν αριθμούς για να τα ξεχωρίζουν! - Εικόνα5Οι πρώτοι Κινέζοι φωτογράφοι προσπάθησαν να κρατήσουν την τοποθεσία μυστική. Σιγά – σιγά στοιχεία και πληροφορίες διέρρευσαν κι έτσι όλο και περισσότεροι φωτογράφοι πραγματοποιούν το ταξίδι προς την ορεινή Dongchuan για να απαθανατίσουν την εκπληκτική τοποθεσία. Η εκθαμβωτική «Κόκκινη Γη» της Κίνας αποτελείται από χωριά δίχως όνομα. Τα «ανακάλυψαν» πρώτα οι φωτογράφοι και επειδή είναι πολύ μικρά τους έβαλαν αριθμούς για να τα ξεχωρίζουν! - Εικόνα6 Η εκθαμβωτική κόκκινη γη, τα καλλιεργημένα πράσινα, κίτρινα, λευκά τμήματα, τα μοναδικά σχήματα και τα όμορφα σχέδια σε συνδυασμό με τον γαλανό ουρανό δημιουργούν μια ονειρική εικόνα!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement