ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Οι έξυπνες και ποθητές γυναίκες έχουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Οι έξυπνες και ποθητές γυναίκες έχουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά
Advertisement

Έξυπνη είναι η γυναίκα η οποία έχει πίστη στις δυνάμεις της. Είναι συνειδητοποιημένη, συγκροτημένη και δεν ετεροκαθορίζεται.

Η εξυπνάδα δεν είναι (μόνο) ζήτημα μόρφωσης.

Δεν είσαι έξυπνη απλώς και μόνο επειδή μπορείς να λύσεις μία εξίσωση τρίτου βαθμού, να πεις δίχως να κομπιάσεις τον πολλαπλασιασμό του 9 και να μπορείς να αναγνωρίσεις το χημικό σύμβολο του κοβάλτιου.

Έξυπνη είναι η γυναίκα η οποία επιλέγει άνδρα τον οποίον θαυμάζει.

Μόνο οι αδύναμοι άνθρωποι επιθυμούν να περιστοιχίζονται από κατώτερους ανθρώπους προκειμένου να φαντάζουν οι ίδιοι καλύτεροι.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που έχει χιούμορ. Έχει ατάκα, ξέρει να απαντήσει, ξέρει πότε να το κάνει, ξέρει σε ποιον να το κάνει και τέλος γνωρίζει να το δέχεται χωρίς γκρίνιες και υστερίες.

Το χιούμορ είναι η πιο μεγάλη ευλογία της ανθρωπότητας κι εσύ που μπορείς να λειτουργήσεις εντός ενός τέτοιου ”σχηματισμού” είσαι προικισμένη.

Έξυπνη είναι η γυναίκα η οποία δεν είναι καιροσκόπος. Δεν περιμένει τις ευκαιρίες αλλά δημιουργεί μόνη της τις ιδανικές συνθήκες για να ανθίσει προσωπικά και επαγγελματικά. Δεν είναι τυχοδιώκτης, δεν πατάει επί πτωμάτων αλλά έχει φιλοδοξίες.

Οι στιγμές αδυναμίας θα έρθουν ωστόσο  δεν είναι εκείνη η οποία θα χρησιμοποιήσει τη βοήθεια του κοινού καταχρηστικά. Ξέρει ποια είναι, γνωρίζει καλά από που άρχισε και πού πάει. Πιστεύει στον εαυτό της πριν οι υπόλοιποι πιστέψουν σε εκείνη.

Έξυπνη γυναίκα είναι εκείνη η οποία κάνει ένα βήμα πίσω.

Προς Θεού να μην θεωρηθεί ένδειξη αδυναμίας αλλά απεριόριστης δύναμης.

Είναι η γυναίκα που δεν έχει πρόβλημα να δώσει τον πρώτο λόγο στον άνδρα της γιατί πολύ απλά ξέρει πως δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα.

Είναι σίγουρη και δεν έχει πρόβλημα να αναλάβει και τον δευτεραγωνιστικό ρόλο σε κάθε μορφή διαπροσωπικής σχέσης.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που είναι πολύπλευρη. Είναι εκείνη που διαβάζει τα κουτσομπολίστικα περιοδικά αλλά και το ”Δεύτερο φύλο” της Σιμόν ντε Μποβουάρ. Είναι η γυναίκα που έχει άποψη εμπεριστατωμένη και επιχειρήματα για τα απλά, τα βαριά, τα σημαντικά και τα ασήμαντα.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που θαυμάζει τις ωραίες γυναίκες. Αν είσαι σε θέση να θαυμάσεις το όμορφο και να παραδεχθείς την ανωτερότητα κάποιου άλλου, είσαι πραγματικά έξυπνη.

Έξυπνη είναι η γυναίκα που μπορεί να διακρίνει τις περιστάσεις. Να είσαι ”χαμαιλέοντας”, αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες. Να ξέρεις να σταθείς και να κινηθείς ανάλογα με το τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Να αλλάζεις, να μετατρέπεσαι. Μόνο μία γυναίκα που ξέρει ποια είναι μπορεί να πάρει ”άλλη μορφή” μη φοβούμενη την ολοκληρωτική ή μερική απώλεια της προσωπικότητά της.

Μια έξυπνη γυναίκα, δεν είναι αλάνθαστη, ούτε τέλεια, όμως γνωρίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις να αναζητεί το καλύτερο και να μην τα παρατάει ποτέ.

Γιατί η έξυπνη γυναίκα, έχει εμπιστοσύνη πρώτα απ όλα στον εαυτό της και γι αυτό εμπνέει και τους ανθρώπους που επιλέγει να έχει δίπλα της.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement