ΕΛΛΑΔΑ

Ένα εκπληκτικό και γεμάτο συμβολισμούς γκράφιτι αφιερωμένο στα θύματα των Τεμπών «για να μην ξεχάσουμε»

Ένα εκπληκτικό και γεμάτο συμβολισμούς γκράφιτι αφιερωμένο στα θύματα των Τεμπών «για να μην ξεχάσουμε»
Advertisement

Ο Ορέστης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο γκράφιτι στην περιοχή της Καλαμαριάς, με θέμα την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, που έγινε viral.

Ο καλλιτέχνης, που υπογράφει με το ψευδώνυμο Sandman, με ανάρτησή του στο instagram εξήγησε τι τον οδήγησε σε αυτή την κίνηση: «Αφιερωμένο σε όσους έφυγαν αναίτια. Αφιερωμένο” σε όσους ευθύνονται… Για να μην ξεχάσουμε, να μην εφησυχάσουμε, μέχρι οι υπεύθυνοι να πληρώσουν, μέχρι να μπορούμε να ταξιδεύουμε χωρίς να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα, μέχρι η ζωή να αποκτήσει περισσότερη αξία από το χρήμα».

«Υπάρχει έντονη κινητικότητα ηλεκτρονικά. Πρόκειται για ένα ρομποτικό μηχανικό χέρι που κάνει μία συγκεκριμένη χειρονομία, το μεσαία δάχτυλο είναι το μοιραίο τρένο και στάζει αίμα κάτω στο πάτωμα, δείχνοντας την τραγικότητα της κατάστασης» είπε αρχικά στο Metropolis 95.5 και συνέχισε:

«Θέλω να υπάρχει κάτι σαν μνημείο γιατί η μνήμη μας είναι χρυσόψαρου. Θέλω να μας θυμίζει ότι υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Γιατί μέχρι στιγμής οι ευθύνες είναι κάτι αόριστο. Γι’ αυτό και ο κόσμος βγαίνει ξανά και ξανά στους δρόμους. Είναι σημαντικό όσοι περνάνε από εκεί να το βλέπουν, γι’ αυτό το έκανα σε κεντρικό σημείο.»

Κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς είχα τρία άτομα στον ευρύτερο κύκλο μου που ήταν στο τραίνο. Ευτυχώς δεν είχα κάποιον από τον στενό μου κύκλο. Εμαθα ότι κάποιοι που ήταν δίπλα μου πριν από λίγο καιρό έφυγαν από την ζωή. Κατανοήσαμε όλοι ότι από καθαρή τύχη δεν ήμασταν στη θέση αυτών των ανθρώπων. Είχα προσφάτως μία κουβέντα με κάποιον και λέγαμε χαίρομαι που ζεις, που είσαι εδώ. View this post on Instagram

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη sandman (@sandman.graffiti)

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement