ΕΛΛΑΔΑ

Eύζωνας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στάζει ολόκληρος ιδρώτα

Eύζωνας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στάζει ολόκληρος ιδρώτα
Advertisement

Στέκουν αγέρωχοι, ευθυτενείς, ακίνητοι. Φρουροί, μέρα και νύχτα, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ό,τι κι αν διαδραματίζεται γύρω τους εκείνοι έχουν μάθει να μην αντιδρούν: από τους ανθρώπους, τουρίστες και μη, που θέλουν να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί τους, τους αδιάκριτους που θέλουν να τους αγγίξουν, μέχρι και τις καιρικές συνθήκες, ειδικά τις ακραίες.

Eύζωνας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στάζει ολόκληρος ιδρώτα - Εικόνα 2

Τόσο στις καυτές ημέρες του καλοκαιριού, που η Αθήνα κυριολεκτικά «βράζει», όσο και στις παγερές, χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς πάλι παραμένουν ακίνητοι, εκτεθειμένοι στον καιρό.

Eύζωνας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στάζει ολόκληρος ιδρώτα - Εικόνα 3

Οι διαθέσεις του καιρού, χειμώνα – καλοκαίρι, δεν τους επηρεάζουν. Το μόνο που οφείλουν να προσέχουν είναι να μην βραχεί η ευζωνική στολή. Σε περίπτωση βροχής μπαίνουν εντός της σκοπιάς.

Eύζωνας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στάζει ολόκληρος ιδρώτα - Εικόνα 4

Στην ζέστη, όμως, η κατάσταση μοιάζει λίγο παραπάνω αφόρητη. Πόσες φορές δεν έχουμε δει φωτογραφίες με τους Εύζωνες κάθιδρους, να «λιώνουν» κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ένα τέτοιο περιστατικό συνέλαβε και σήμερα ο φωτογραφικός φακός στο Σύνταγμα.

Eύζωνας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στάζει ολόκληρος ιδρώτα - Εικόνα 5

Ο αξιωματικός υπηρεσίας με ένα μαντίλι σκουπίζει τον ιδρώτα ενός από τους δυο εύζωνες,που παρά την αφόρητη ζέστη είναι υποχρεωμένος να στέκεται ακίνητος στο φυλάκιο…

Eύζωνας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στάζει ολόκληρος ιδρώτα - Εικόνα 6

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement