ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα διάλυσης στο hotspot της Χίου μετά από τα επεισόδια [εικόνες]

Εικόνα διάλυσης στο hotspot της Χίου μετά από τα επεισόδια [εικόνες]
Advertisement

Πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να φεύγουν και σήμερα το πρωί από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ., στη Χίο, ενώ σε αυτό υπάρχει εικόνα διάλυσης, μετά από τα επεισόδια που έγιναν από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το politischios.gr, από το εσωτερικό του hotspot, αποτυπώνουν το τι συνέβη στα επεισόδια, εξαιτίας των οποίων πέντε μετανάστες κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένοι οικίσκοι, διαλυμένα ιατρεία, αλλά και ζημιές στα μηχανήματα καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Frontex συνθέτουν τη σημερινή εικόνα ενός κέντρου. «Σαν να είχε γίνει πόλεμος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευγενία Σπύρου, συντονίστρια των «Γιατρών του κόσμου», μιλώντας στο Mega για το τι αντίκρισε μετά τα επεισόδια.

Παρά πάντως την προσπάθεια των αρχών να «μπαλώσουν» τις τρύπες στην περίφραξη ακόμα και το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες άτομα συνέχιζαν να κόβουν τα συρματοπλέγματα και να διαφεύγουν προς την πόλη, ενώ περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή

Advertisement