ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

4 Έγκυες Γυναίκες Συνεχίζουν κανονικά το Κάπνισμα. Μόλις δείτε στον Υπέρηχο, ΤΙ κάνουν τα Μωρά τους, θα Σοκαριστείτε!

4 Έγκυες Γυναίκες Συνεχίζουν κανονικά το Κάπνισμα. Μόλις δείτε στον Υπέρηχο, ΤΙ κάνουν τα Μωρά τους, θα Σοκαριστείτε!
Advertisement

 

Για πολλά χρόνια, οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί σχετικά με το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά στην πραγματικότητα, πόσο κακό κάνει;

Μια μελέτη με επικεφαλής την Δρ. Nadja Reissland στο τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Durham εξέτασε 20 διαφορετικά έμβρυα κατά τη διάρκεια 12 εβδομάδων.

4 από αυτά τα έμβρυα ανήκαν σε μητέρες που κάπνιζαν μέχρι και 14 τσιγάρα την ημέρα.

4 Έγκυες Γυναίκες Συνεχίζουν κανονικά το Κάπνισμα. Μόλις δείτε στον Υπέρηχο, ΤΙ κάνουν τα Μωρά τους, θα Σοκαριστείτε! - Εικόνα1

Κάθε τρεις εβδομάδες, οι ερευνητές έκαναν έναν 4D υπέρηχο των εμβρύων.

Αυτά είναι τα ευρήματά τους: Υπάρχει μια σημαντική διαφορά στα πρότυπα των κινήσεων του προσώπου των εμβρύων, των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν σε σύγκριση με τις μητέρες που δεν κάπνιζαν.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Durham, οι υπέρηχοι αποκάλυψαν ότι τα έμβρυα που ήταν εκτεθειμένα σε καπνό είχαν υψηλότερη συχνότητα κίνησης του στόματος. Τα έμβρυα επίσης έδειξαν υψηλότερη συχνότητα αγγίγματος του προσώπου, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τις κινήσεις του στόματος.

Οι κινήσεις του στόματος και το άγγιγμα του προσώπου στα έμβρυα υποτίθεται ότι μειώνεται, καθώς αναπτύσσονται στην μήτρα.

4 Έγκυες Γυναίκες Συνεχίζουν κανονικά το Κάπνισμα. Μόλις δείτε στον Υπέρηχο, ΤΙ κάνουν τα Μωρά τους, θα Σοκαριστείτε! - Εικόνα2

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πιστεύεται ότι το κεντρικό νευρικό σύστημα των εμβρύων που είναι εκτεθειμένα στον καπνό των τσιγάρων δεν αναπτύσσεται στον ίδιο ρυθμό με όσο έμβρυα δεν εκτίθενται σε καπνό.

Προηγούμενες μελέτες επίσης αποκαλύπτουν ότι τα έμβρυα που είναι εκτεθειμένα σε καπνό δείχνουν καθυστέρηση στις ικανότητες επεξεργασίας της ομιλίας.

Ο καθηγητής Brian Francis, που συνέγραψε την μελέτη, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δίνουν μια καλύτερη αντίληψη των αρνητικών συνεπειών του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

“Χάρη στην τεχνολογία μπορούμε να δούμε αυτό που δεν μπορούσαμε να δούμε παλιότερα, με την αποκάλυψη των συνεπειών του καπνίσματος στην ανάπτυξη του εμβρύου, με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί.” Ευτυχώς, όλα τα έμβρυα που συμμετείχαν στην μελέτη γεννήθηκαν υγιέστατα. Μοιραστείτε με τους φίλους σας αυτές τις σημαντικές πληροφορίες με τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος κατά τη διάρκεια του καπνίσματος.

Πηγή
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement