ΕΛΛΑΔΑ

Eφτασαν οι 300 Σύροι πρόσφυγες στη Μυρσίνη Ηλείας

Eφτασαν οι 300 Σύροι πρόσφυγες στη Μυρσίνη Ηλείας
Advertisement

Το απόγευμα της Πέμπτης έφτασαν στη Μυρσίνη Ηλείας και στις εγκαταστάσεις της LM VILLAGE οι 300 πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά.

Επτά πούλμαν μετέφεραν τις 38 οικογένειες Σύρων στον χώρο στέγασης, ο οποίος θα τους φιλοξενήσει στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, όσο και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ προκειμένου να υποδεχθούν τους πρόσφυγες καθώς και άλλοι φορείς.

Ποιο είναι το LM Village

Το LM Village το οποίο θα γίνει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τον συριακής καταγωγής δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Δήμος αποφάσισε να παραχωρήσει τα 19 κτίρια που του ανήκουν προκειμένου να προσφέρει «καταφύγιο» σε οικογένειες από τη Συρία. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, πρέπει όμως και η Πολιτεία να φροντίσει για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, καθώς και για τη φύλαξη του κέντρου» ανέφερε ο δήμαρχος.

Όπως γράφει το ilialive.gr, το L.M.Village διαθέτει 38 επιπλωμένα δωμάτια μπανγκαλόους A’ κατηγορίας με κλιματισμό, κουζίνα, τηλεόραση, τηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας και μίνι μπαρ. Παράλληλα οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο βόλεϋ.

Πηγή

Advertisement