ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Οι πιο δυνατές γυναίκες είναι οι ευαίσθητες

Οι πιο δυνατές γυναίκες είναι οι ευαίσθητες
Advertisement

Υπάρχουν γυναίκες με χαρακτήρα τόσο σκληρό και δυναμικό, που αυτόματα ξεχωρίζουν με έναν τρόπο μοναδικό. Τη στιγμή που πατάνε το πόδι τους μέσα σ’ ένα δωμάτιο, η αύρα της έντονης ενέργειας και προσωπικότητάς τους γίνεται αισθητή.

Μπορείς να το διακρίνεις στο βλέμμα τους, παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο κινούνται ή πολύ απλά λαμβάνοντας υπόψη την κάθε μικρή λεπτομέρειά τους.

Σου τραβάν το ενδιαφέρον χωρίς καν να χρειαστεί να προσπαθήσουν. Απλά σε κερδίζουν επιτόπου. Οι γυναίκες αυτές έχουν μάθει να μη φοβούνται τίποτε και κανέναν. Αντιθέτως, είναι προετοιμασμένες για το κάθε εμπόδιο που θα σταθεί στο δρόμο τους, στηρίζοντας την άποψή τους χωρίς περιορισμούς.

Προτιμούν να ζήσουν μια ζωή τολμηρή παρά μια καθημερινότητα γεμάτη πλήξη. Γυναίκες σαν κι αυτές έχουν μάθει καλύτερα απ’ τον καθένα να κρύβουν όλες τις ανασφάλειες, τους φόβους και τις ευαισθησίες τους. Αντί να αφήνουν τη γuμνή τους ψυχή φανερή, χτίζουν γύρω της τείχη με δυνατά θεμέλια. Τόσο δυνατά, που οι πιθανότητες να τα γκρεμίσει κάποιος είναι σχεδόν μηδαμινές.

Καμία απ’ τις κινήσεις τους δεν είναι τυχαία. Μπορεί οι χαρακτήρες τους να εμφανίζονται πάντα σαν ορμητικά νερά, μα κάπου, εκεί στο βάθος, βρίσκεται η πηγή. Η πηγή μέσα απ’ την οποία αναδύονται όλα τα μοναχικά βράδια κι όλα τα σκοτάδια τους.

Πίσω, λοιπόν, από όλη αυτή τη δύναμη, βρίσκεται μία ευαισθησία απίστευτη. Είναι δυνατές και σκληρές στα μάτια των άλλων, αλλά κατά βάθος είναι τα πιο εύθραυστα και ταυτόχρονα τρυφερά πλάσματα. Παρά τα όσα έχουν περάσει, συνεχίζουν να παλεύουν, ελπίζοντας να βρουν την ευδαιμονία της καρδιάς τους. Την ευδαιμονία αυτή, που μια μέρα θα τις γαληνέψει.

Μπορεί να μην το δείχνουν, αλλά είναι αυτές που πάντα δίνουν απλόχερα. Είναι αυτές που αγαπούν τους γύρω τους πιο πολύ κι απ’ τον ίδιο τους τον εαυτό. Και παρά το ότι φοβούνται για την κατάληξη και για την πιθανότητα να πληγωθούν ξανά, συνεχίζουν. Αυτό είναι που τις κάνει τόσο δυνατές και τολμηρές. Η ίδια τους η ευαισθησία.

Μπορεί να πληγώνονται από καταστάσεις κι από ανθρώπους, αλλά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, βγαίνουν πάντα κερδισμένες. Είναι γεμάτες φωτιά. Μια φωτιά που καίει με μια δύναμη μοναδική, ικανή να κάνει στάχτη όλους τους φόβους τους.

Είναι αυτές που κλέβουν την παράσταση. Έχουν χρυσή καρδιά, μα όταν χρειαστεί μπορούν να δημιουργήσουν το χάος από ‘κει που δεν το περιμένεις. Σε έναν κόσμο φτηνό, σε μια ζωή γεμάτη από ασπρόμαυρα όνειρα, γυναίκες σαν κι αυτές είναι πηγή φωτός, έμπνευσης και θαυμασμού.

Μη σε ξεγελούν λοιπόν οι σκληρές γυναίκες, όσο δυναμικές κι αν είναι. Η αλήθεια είναι πως μέσα στην καθεμία από αυτές κρύβεται ένα πλάσμα πρόθυμο να χαθεί μέσα σε μία αληθινή αγκαλιά. Την αγκαλιά που θα την κάνει να νιώσει ασφαλής.

Εξάλλου, κάποιος λόγος θα τις έκανε έτσι. Κάποιος λόγος θα τις έκανε να χτίσουν τόσο ψηλά τείχη. Ίσως έτσι έμαθαν να κρύβονται. Ίσως αυτός να είναι ο τρόπος τους, να προσπαθήσουν να αποφύγουν  το ενδεχόμενο του να πληγωθούν ξανά.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αν με τον οποιοδήποτε τρόπο καταφέρεις να ρίξεις έστω και λίγο τα τείχη αυτά, μην προδώσεις την εμπιστοσύνη τους. Προστάτεψέ τις σαν να είναι το πολυτιμότερο διαμάντι. Μην ξεχνάς πως είναι ένας ξεχωριστός συνδυασμός, με μια δυνατή δόση αγριότητας και μια ακόμα πιο δυνατή δόση ευαισθησίας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Νικολάου Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement