ΓΥΝΑΙΚΑ

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες
Advertisement

Οι γυναίκες συχνά θεωρούνται εύθραυστες, το ασθενές φύλο που πρέπει να περιβάλλεται από φροντίδα κι αγάπη. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και δυσκολιών, οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν μια απίστευτη πνευματική και ψυχική δύναμη. Εμείς είμαστε περήφανοι για αυτές τις γυναίκες που είναι αγωνίστριες και παλεύουν για την ευτυχία τους ακόμη κι όταν ο αγώνας αυτός είναι πολύ σκληρός.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 1

 

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις εμπνευσμένες ιστορίες τους για να σας αποδείξουμε  ότι η αδυναμία δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις γυναίκες.

Αυτό το κοpιτσάκι που έκανε 18 χειρουργικές επεμβάσεις τώρα εργάζεται σε χειρουργική πτέρυγα νοσοκομείου.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 2

Η Cody Hall, μια κοπέλα από τη Μεγάλη Βρετανία, γεννήθηκε με σοβαρή παραμόρφωση του προσώπου. Οι γιατροί εκεί είπαν στους γονείς της ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε, οπότε ολόκληρη η οικογένεια ξεκίνησε μια έκκληση για να συγκεντρώσει χρήματα για την πρώτη της θεραπεία στις Η.Π.Α.. Η Cody ήταν μόνο ενός έτους όταν έκανε την πρώτη της χειρουργική επέμβαση.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 3

Τα επόμενα 14 χρόνια, η Hall έκανε άλλες 18 εγχειρήσεις. Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, έζησε μια φυσιολογική ζωή και ήταν εξαιρετική μαθήτρια στο σχολείο. Ήταν δύσκολο για το κοpιτσάκι να διαχειρίζεται τις σκληρές καταστάσεις μπούλινγκ με τους συμμαθητές της, αλλά η Cody ποτέ δεν άφηνε κανέναν να γελάσει μαζί της ή να την λυπηθεί.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 4

Η Cody εργάζεται επί του παρόντος στη χειρουργική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Kettering και φέτος παντρεύτηκε τον αγαπημένο της από το γυμνάσιο. Περιγράφοντας τη μεγάλη της ημέρα, είπε: “Θέλω μόνο να δείξω στους ανθρώπους ότι υπάρχει ένα ευτυχές τέλος”.

Αυτή η πακιστανή ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέτρεψε στα κοpίτσια στις ισλαμικές χώρες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 5

Ο λόγος για τη Malala Yousafzai που είναι μια αληθινή ηρωίδα κι αποτελεί ένα εξαιρετικό πρότυπο. Έγινε διάσημη αφού ξεκίνησε το blog της για το BBC, με θέμα τη ζωή κάτω από το καθεστώς των Ταλιμπάν, το οποίο απαγόρευε στα κοpίτσια από το Πακιστάν να φοιτούν στο σχολείο.

Η κοπέλα αντιμετώπισε συχνά απειλές θανάτου στο Πακιστάν. Έχει επιβιώσει ακόμη και από μια απόπειρα δολοφονίας, που την ανάγκασε να είναι σε κώμα.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 6

Το θάρρος και η ατρόμητη ψυχή της, τη  βοήθησαν να επιτύχει πολλούς από τους στόχους της. Είναι τώρα 20 ετών και είναι η νεαρότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ. Είναι φοιτήτρια της Οξφόρδης και βοηθά τα κοpίτσια σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Ακόμη, άνοιξε ένα σχολείο για κοpίτσια που είναι πρόσφυγες από τη Συρία κι έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «I Am Malala».

3. Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που συμμετείχε στο διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Miss Minnesota των Η.Π.Α..

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 7

Η Mikayla Holmgren, η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που συμμετείχε στο διαγωνισμό ομορφιάς της Miss Minnesota, έλαβε το βραβείο Miss Minnesota USA Spirit. Στην ομιλία της, είπε ότι ήθελε να λάμψει και να δείξει μια διαφορετική πλευρά του συνδρόμου Down. Η Mikayla αγαπά το χορό και τη γυμναστική, αλλά και το να κάνει φιλανθρωπίες. Οι άνθρωποι λένε ότι το χαμόγελο, ο ενθουσιασμός, η ειλικρίνεια και η αποφασιστικότητά της είναι μεταδοτικές.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 8

Είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες. Όταν μιλάει για τις ικανότητές της, η Mikayla λέει ότι τα κοpίτσια όπως εκείνη,  μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς ομορφιάς και σε σόου ταλέντων όπως και ο κάθε ένας.

4. Αυτή η γυναίκα κάνει 9 δουλειές για να φροντίζει τους ηλικιωμένους.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 9

Η Sarah Moore αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μεγάλη ζωή της πόλης και να μετακομίσει σε ένα μικρό σκωτσέζικο νησί, το οποίο κατοικείται κυρίως από ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν τις δύσκολες δουλειές. Η Sarah είναι αρκετά γενναία για να μπορέσει να διαχειριστεί ακόμα και τη σκληρότερη δουλειά στο νησί.

Καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα φροντιστής, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, πυροσβέστης, βοσκός και γραμματέας του κοινοτικού συμβουλίου. Παραδίδει επίσης τις επιστολές του ταχυδρομείου, χειρίζεται τα φορτία στο αεροδρόμιο, εκτελεί εκσκαφές σε γεωργικές εκτάσεις και περιπολίες γύρω από τον μοναδικό φάρο του νησιού.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 10

Λέει ότι δε μετανιώνει για την απόφασή της και λατρεύει τον τρόπο ζωής της στο σπίτι της. Έχει βρει νέους φίλους και δεν αισθάνεται πλέον μόνη. Οι ντόπιοι την αγαπούν και θαυμάζουν την καλοσύνη της. Παρά την καθημερινή σκληρή δουλειά και την έλλειψη ψυχαγωγίας, φαίνεται να είναι το πιο ευτυχισμένο άτομο στον κόσμο.

5. Αυτή η γυναίκα επέζησε από μια επίθεση καρχαρία, έχασε το ένα της χέρι και παρ’ όλα αυτά έγινε αστέρι του σερφ.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 11

Στην ηλικία των 13 ετών, η Bethany Hamilton κατάφερε και γλίτωσε τη ζωή της μετά από μια  επίθεση καρχαρία. Η περιπέτειά της αυτή την άφησε με ένα χέρι. Το γενναίο κοpίτσι όχι μόνο επανήλθε πλήρως, αλλά κατάφερε επίσης να ξεπεράσει τον φόβο της και να συνεχίσει να σερφάρει.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 12

Η Bethany είναι πια μια ευτυχισμένη μητέρα και γυναίκα, καθώς και μία παγκοσμίου φήμης επαγγελματίας surfer. Έγινε εθνική πρωταθλήτρια και ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Η ιστορία της περιγράφεται σε ένα βιβλίο και σε μια ταινία, με τίτλο Soul Surfer.

Αυτή η άστεγη και μέλος μιας συμμορίας αποφοίτησε από το Χάρβαρντ.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 13

Ως παιδί, η Liz Murray έπρεπε να περάσει πολύ δύσκολες στιγμές. Οι γονείς της ήταν τοξικομανείς κι εκείνη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πολύ νωρίς το σχολείο. Ως έφηβη, έγινε μέλος μιας συμμορίας. Στην ηλικία των 15 ετών, αφού η μητέρα της πέθανε και η υπόλοιπη οικογένειά της μετακόμισε σε ένα καταφύγιο για αστέγους, η Λιζ βρέθηκε μόνη στους δρόμους και κοιμόταν σε παγκάκια.

6 δυνατές γυναίκες που αρνήθηκαν να δεχθούν την σκληρή μοίρα τους και έγιναν πραγματικά ευτυχισμένες - Εικόνα 14

Κανείς δεν περίμενε ποτέ μια τέτοια ιστορία να έχει ένα ευτυχές τέλος, αλλά η Liz τα κατάφερε. Αποφοίτησε με άριστα από το σχολείο της, αλλά κι από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Συνέχισε να φροντίζει τον άρρωστο πατέρα της, ο οποίος της είχε μεταδώσει την αγάπη για τη λογοτεχνία.

Η Liz είναι μία λαμπρή συγγραφέας κι ομιλήτρια. Μιλάει με τους εφήβους και τους ενήλικες και διδάσκει στους ανθρώπους να πιστεύουν στον εαυτό τους, να αρπάζουν κάθε ευκαιρία ανεξάρτητα από τις περιστάσεις και να ξεπερνούν τυχόν εμπόδια στο δρόμο για την ευτυχία τους.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement